Responsive Menu
Add more content here...


Kovacs Istvan, noul primar al comunei Crasna: “Nu am venit în Primărie  pentru a sta în fotoliul de primar, ci pentru a munci la dezvoltarea comunităţii”

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Cu un procent de 78%, candidatul de la UDMR a câştigat la pas alegerile locale şi a ţinut să le mulţumească cetăţenilor pentru încrederea acordată. Acum Kovacs Istvan vrea să treacă la treabă şi spune că în comuna Crasna mai este mult de muncit, astfel că deja şi-a fixat primele obiective din mandatul 2020 – 2024


Dacă în 2016, Bogya Miklos a fost ales primarul comunei Crasna, la alegerile locale de acum două săptămâni, Kovacs Istvan a preluat frâiele comunităţii.

Au fost trei candidaţi pentru funcţia de primar, dar Kovacs Istvan nu a avut nici cea mai mică emoţie şi a câştigat mandatul cu un procent de 78%.

Nu mai puţin de 2163 de voturi a strâns candidatul de la UDMR, faţă de 321 cât a avut candidatul de la PSD – Florian Pop şi faţă de 284 de voturi cât a avut Bartha Francisc de la AMT – EMSZ.

După un astfel de scor, Kovacs Istvan a ţinut să le muţumească cetăţenilor pentru încrederea acordată, dar acum vrea să treacă la treabă. Noul primar spune că în Crasna mai este mult de muncit. Chiar dacă este o comună mare şi dezvoltată, mai sunt multe lucruri de pus la punct.

Kovacs Istvan şi-a fixat deja câteva din priorităţile pentru noul mandat şi vrea să ducă utilităţile şi pe străzile unde până acum nu au ajuns.

“Avem multe de făcut, dar în primul rând trebuie să finalizăm utilităţile. Mai sunt străzi unde nu avem gaz şi apă.Nu avem trotuare în Crasna, decât în centru şi asta este cea mai mare prioritate. Oricât de mare şi de dezvoltată ar fi Crasna, mai este de muncit, fiindcă încă nu avem lucruri elementare. Însă, multe aspecte nu depind doare de primar sau de Consiliul Local, ci de cum stă treaba la Bucureşti”, a mai spus ediul.

Noul primar îşi doreşte să aibă o colaborare cât mai bună cu cetăţenii, iar în acest sens, în campanie a fost din stradă în stradă pentru a avea discuţii cu locuitorii.

“Locuitorii să se aştepte la deschidere din partea mea şi a autorităţilor.  Vrem să avem o mai mare deschidere spre satul Marin. Sunt lucruri pe care le putem face împreună cu cetăţenii. Chiar am ţinut şedinţe de stradă şi oamenii au fost deschişi. Dacă se pune problema  să facem o zonă pietonală, ei vin şi ne ajută. Am primit sfaturi bune şi idei pentru dezvoltarea comunităţii”, spune Kovacs Istvan.

UDMR va avea majoritate deplină în consiliul local unde va intra cu 11 consilieri, cu unul mai mult decât în mandatul precedent.

“Am avut un scor mai bun decât acum 4 ani, fiindcă ne-am mobilizat mai bine. Eu însă nu vreau să mă folosesc doar de  majoritatea pe care o avem. Vreau să lucrăm cu toţii, ca şi într-o echipă”, a mai spus primarul.

În Consiliul Local au mai intrat doi consilieri de la AMT – EMSZ şi câte un consilier de la PSD şi PNL. În ce priveşte funcţia de viceprimar, foarte probabil aceasta va fi ocupată de Vincze Sandor.

“Sunt mulţumit de scorul înregistrat. Mă aşteaptă multă muncă şi am ştiut asta înainte să îmi depun candidatura. Nu am venit în Primărie pentru a sta în fotoliul de primar ci pentru a munci la dezvoltarea comunităţii”.

Kovacs Istvan – noul primar al comunei Crasna


Rezultatele finale ale alegerilor locale din comuna Crasna:

Primar:

Kovacs Istvan (UDMR) - 2163 voturi

Florian Pop (PSD) – 321 voturi

Bartha Francisc (AMT – EMSZ) – 284 voturi

Consiliul Local:

UDMR – 1972 voturi         – 11 consilieri

AMT – EMSZ – 250 voturi    – 2 consilieri

PSD – 202 voturi                   – 1 consilier

PNL – 179 voturi              – 1 consilier

USR – 70 voturi

PER – 50 voturi

PNŢCD – 24 voturi

ALDE – 22 voturi


 

You may also like

Leave a Comment