Responsive Menu
Add more content here...


Klaus Iohannis a promulgat legea prin care se interzice vânzarea băuturilor energizante către minori

Președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care interzice comercializarea băuturilor energizante către copiii sub 18 ani. Firmele care comercializează băuturi energizante riscă amenzi de până la 20 de mii de lei, dar acestea pot crește la 30 de mii de lei dacă comercializarea are loc în școli sau instituții medicale

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Aproape 70% dintre copii consumă băuturi energizante care le pot afecta inima şi sistemul nervos. O nouă lege, tocmai promulgată de şeful statului, care interzice vânzarea de energizante minorilor, ar trebui să stopeze acest fenomen.

Medicii atrag atenţia că adolescenţii combină băuturile energizante cu nicotină şi medicamente, iar efectul – similar drogurilor – este devastator pentru sănătate.

Un copil de 13 ani, din Bistriţa Năsăud, a murit după ce a consumat mai multe doze de energizant. Din aceeaşi cauză, un alt elev, de 14 ani, a ajuns în stare gravă la spitalul din Cluj. Sunt doar două dintre cazurile grave care au dus la înăsprirea legislaţiei, scrie antena3.

De aici înainte, comercianţii care vând băuturi energizante minorilor riscă amenzi de până la 30.000 de lei şi chiar suspendarea activităţii.

Medicii avertizează că băuturile cu conținut ridicat de cofeină, taurină sau alte substanțe cu efect energizant pot afecta inima şi sistemul nervos şi, totodată, pot provoca dependenţă.

Senatul a adoptat pe 18 decembrie 2023 proiectul, în calitate de prim for sezizat, iar votul Camerei Deputaţilor din 20 femrbarie a fost decizional.

You may also like

Leave a Comment