Juniorii U17 de la SCM Zalău au încheiat anul în forţă. Victorie în derby-ul cu FC Bihor!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 66 views
A+A-
Reset

În ultima etapă din acest an, elevii lui Marius Muntean au făcut un meci perfect în duelul cu ocupanta locului secund şi s-au impus cu 2 – 0. În urma victoriei, gruparea de sub Meseş a făcut un pas mare spre câştigarea seriei şi s-a distanţat la 7 puncte de urmăritoare


SCM Zalău a avut o primă parte de campionat aproape perfectă. În sezonul regulat, zălăuanii au fost tot pe primul loc, iar poziţia din clasament s-a păstrat şi în play-off, fază din care au trecut patru etape.Sâmbătă a fost ultima rundă din 2023, iar la Mirşid a avut loc derby-ul seriei, între primele două clasate.

În faţa urmăritoarei FC Bihor, SCM Zalău a început mai bine şi a dominat, iar ocaziile nu au întârziat să apară la poarta adversă.

La jumătatea reprizei, Mihai Şimonfi a lăsat mască asistenţa cu un şut de la aproximativ 40 de metri, la care poartarul de la FC Bihor nu a avut nicio reacţie.

A fost 1 – 0 la pauză, dar SCM Zalău nu s-a culcat pe o ureche şi a continuat să pună probleme în ofensivă. Acest lucru a dat roade, astfel că în repriza secundă, Luca Frenţiu a pus presiune pe portar şi în cele din urmă a intrat în posesia mingii şi a marcat pentru 2 – 0.

Până la final, SCM Zalău a mai avut ocazii importante, iar scorul putea fi mult mai mare. La final, în tabăra echipei lui Marius Muntean a fost bucurie mare, atât pentru rezultat, cât şi pentru faptul că SCM Zalău s-a distanţat la 7 puncte de urmăritoare, când mai sunt şase etape de disputat din play-off.

În aceste condiţii, SCM Zalău are prima şansă să câştige play-off-ul.

După etapa a IV-a, campionatul a intrat în pauza de iarnă şi urmează să se reia pe 16 martie 2024 cu etapa a V-a, când SCM Zalău va juca în deplasare la Unirea Dej.

”Ne-am mobilizat şi am făcut un meci bun, iar la final am obţinut o victorie foarte importantă. Îi felicit pe jucători pentru modul cum au abordat partida şi pentru sacrificiul din teren. Avem un avantaj bun faţă de echipa de pe locul doi şi totul depinde doar de noi să câştigăm campionatul. Depinde foarte mult cum vom reuşi să gestionăm perioada de după vacanţă. Sincer să fiu, nu mă gândeam să avem un astfel de parcurs la început de campionat, dar băieţii au venit cu iniţiativa şi este meritul lor. Sunt băieţi ambiţioşi, care îşi doresc să câştige campionatul”, ne-a declarat antrenorul Marius Muntean.

SCM Zalău – FC Bihor Oradea  2 – 0 (1 – 0)

Au marcat: Mihai Şimonfi şi Luca Frenţiu

SCM: Patric Codaţ – Darius Baciu, Mihai Şimonfi, Szucs Alexandru, Alexandru Centea, Cătălin Anghelov, Florin Varga, Vlad Naghiu, Cristian Iacob, Luca Frenţiu şi Alexandru Dohan. Antrenor: Marius Muntean

You may also like

Leave a Comment