Responsive Menu
Add more content here...


Juniorii republicani de la Atletic Zalău, primele meciuri oficiale din 2019

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 14 views
A+A-
Reset

După o pauză de trei luni, Campionatul Naţional de juniori republicani se reia sâmbătă. În prima rundă din 2019, ambele grupe de la CS Atletic vor juca în deplasare, la LPS Satu Mare


CS Atletic Zalău reprezintă Sălajul în competiţiile naţionale organizate de Federaţia Română de Fotbal cu cele două grupe de juniori republicani şi se află la acest nivel de trei ani.

După prima parte de campionat, juniorii A pregătiţi de Claudiu Cornaci se luptă pentru câştigarea Seriei a IX-a şi pentru calificarea la turneul zonal, însă înainte de startul returului se află pe poziţia secundă şi are de recuperat 3 puncte faţă de liderul CSS 2 Baia Mare, în faţa căreia a şi pierdut singurul joc din tur.

Grupa de juniori B pregătită de Alexandru Pop nu stă atât de bine în clasament şi se află doar pe locul 6, cu patru victorii în opt meciuri, însă tehnicianul speră la un retur mult mai bun.

Ambele grupe au avut parte de două luni de pregătire şi au disputat mai multe jocuri de verificare. Formaţia antrenată de Claudiu Cornaci a întâlnit adversari puternici, precum CS Barcău Nuşfalău, Rapid Jibou, Dumbrava Gîlgău şi Ardealul Cluj, în faţa cărora a pierdut, însă juniorii A au căpătat experienţă după astfel de dueluri.

Şi juniorii B au avut trei amicale, cu Ardealul Cluj, LPS Cluj şi CS Barcău Nuşfalău, iar antrenorul Alexandru Pop este încrezător că echipa sa va avea o prestaţie mai bună în retur.

“În retur ne vom baza pe acelaşi lot, dar voi încerca să dau mai multe şanse juniorilor din 2004. Nu s-au făcut transferuri, dar cred că vom face un retur mai bun, fiindcă echipa este în creştere. Vrem să ne clasăm cât mai bine, iar jocul nostru este peste al multor echipe din serie. Important să începem bine acest retur şi încercăm să scoatem un rezultat pozitiv în deplasarea de la LPS Satu Mare. Întâlnim o echipă care se bate la primul loc, dar şi noi avem un grup bun”, ne-a declarat Alexandru Pop.

Juniorii A, cu gândul la faza zonală

Etape la rând, juniorii A de la Ateltic Zalău au ocupat fotoliul de lider, dar au cedat acest loc în ultima rundă a turului, când au pierdut în deplasarea de la CSS 2 Baia Mare.

Aflată la 3 puncte în spatele maramureşenilor, gruparea zălăuană speră la primul loc sau în cel mai rău caz la păstrarea poziţie secunde, care îi poate trimite la faza zonală.

La finalul campionatului regulat, câştigătoarele celor 10 serii se califică la faza zonală, dar şi cele mai bune şase echipe de pe locurile doi. Pentru stabilirea celor mai bune echipe clasate pe locul 2 se va ţine cont doar de punctele acumulate de acestea cu echipele clasate pe locurile 1 – 6 din seria respectivă.

“Sperăm să avem un parcurs măcar ca şi în tur. Va fi mai greu, fiindcă acum fiecare echipă va trata altfel jocurile cu noi. Ne dorim să ne calificăm la faza zonală, dar până acolo ne aşteaptă un retur greu”, ne-a declarat antrenorul Claudiu Cornaci.

Returul campionatului începe sâmbătă, 9 martie şi se va termina în 4 mai. Etapa zonală va avea loc în perioada 10 – 12 mai, iar jocurile din fiecare zonă, se vor disputa în sistem eliminatoriu (semifinală – finală) şi vor fi stabilite în şedinţa tehnică din 6 mai 2019.

Câştigătoarele celor patru zone se vor califica în etapa finală a competiţiei Campionatul Naţional U 19, care va avea loc în perioada 18 – 19 mai.


Programul returului pentru Atletic:

Etapa a X-a (9 martie): LPS Satu Mare – Atletic Zalău

Etapa a XI-a (16 martie): Atletic – Luceafărul Oradea

Etapa a XII-a (23 martie): Atletic Zalău stă

Etapa a XIII-a (30 martie): CIL Sighet – Atletic Zalău

Etapa a XIV-a (6 aprilie): Atletic – Minaur Baia Mare

Etapa a XV-a (13 aprilie): LPS CSS Bihorul – Atletic (A)

“U” Cluj – Atletic (B)

Etapa a XVI-a (20 aprilie): Atletic – Arieşul Turda

Etapa a XVII-a (1 mai): Electrica Baia Mare – Atletic

Etapa a XVIII-a (4 mai): Atletic  – CSS 2 Baia Mare

You may also like

Leave a Comment