Judoka Alex Bologa, din nou la înălţime. Sălăjeanul a cucerit AURUL la Grand Prix-ul din Baku

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 67 views
A+A-
Reset

Judoka a reuşit să învingă sportivi din China, Uzbekistan, Argentina şi Italia în drumul său spre medalia de aur la competiţia la care au fost prezenţi peste 200 de sportivi


Alex Bologa nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este dublu medaliat la Jocurile Paralimpice de la RIO şi Tokyo, iar pe plan internaţional a cucerit tot, fiind campion european şi mondial. Însă, prestaţiile sale continuă să fie la cel mai înalt nivel, iar judoka originar din Derşida, comuna Bobota încă are motivaţia necesară pentru a rămâne în top.

În perioada 23 – 27 septembrie, la Baku, în Azerbaijan a avut loc IBSA Judo Grand Prix, o competiţie puternică la care au participat peste 200 de sportivi din toată lumea. Concursul a fost precum un Campionat Mondial.

Bologa a reprezentat ţara noastră la această competiţie, fiind însoţit de antrenorul său, Tamas Gergely.

În prima rundă, Alex a avut tur liber, după care a reuşit să se impună în faţa chinezului Zhou Zhiwei. În sferturile de finală, sălăjeanul a trecut de Shkrukh Mamedov din Uzbekistan.

Ajuns în semifinalele Grand Prix-ului de la Baku, Alex Bologa l-a învins şi pe Eduardo Gauto din Argentina.

Pentru medalia de aur s-a duelat cu italianul Dong Camanni, pe care l-a învins cu ippon. Astfel, Alex Bologa obţine o nouă medalie de aur şi mai adaugă o medalie la palmaresul său bogat.

You may also like

Leave a Comment