Responsive Menu
Add more content here...


JOS PĂLĂRIA. Un sălăjean, subofițerul anului 2022! Sergentul Alin-Stelian DANCIU a fost medaliat şi în Statele Unite ale Americii

by Călin ONICAŞ
0 comment 59 views
A+A-
Reset

Tânărul de 36 de ani din comuna HIDA a fost desemnat subofițerul anului 2022, iar recent a fost desemnat “Cel mai bun luptător” într-o competiţie organizată de Armata Americană în Fort McClelland – statul Alabama. În semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, sălăjeanul a fost medaliat de către comandantul Regimentului 200 Leadership, Garda Națională a Statului Alabama!

Armata română crează încă modele pentru societate, iar unul dintre modele este chiar un tânăr din comuna Hida, motiv de mare mândrie pentru orice sălăjean!

Alin Stelian Danciu (n. 10 septembrie 1986) a absolvit Grupul Şcolar “Liviu Rebreanu” Hida, după care a urmat Facultatea de Drept “Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca. A ajuns în Armata Română, iar la 36 de ani este un luptător extraordinar.

Alin Danciu soldatul anului 2021 şi subofițerul anului 2022!

Anul trecut, Alin a fost desemnat soldatul anului 2021. Şi în acest an, sălăjeanul nostru a rămas în top. La competiția “Soldatul / Subofițerul anului” etapa pe Statul Major al Forțelor Terestre, ce a avut loc în perioada 17 – 21 octombrie la Cluj-Napoca, sergentul Alin-Stelian DANCIU (Divizia 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca) a primit titlul de „Subofițerul Anului”!

S-a remarcat şi pe tărâm american

Recent, subofiţerul din Sălaj a reuţit să se remarce în mod special şi pe tărâm american. În această săptămână, Alin Danciu a participat la competiția “Best Warrior Competition” (Cel mai bun luptător), organizată de către Garda Națională a statului Alabama în Fort McClelland, Statele Unite ale Americii.

Participarea militarilor români la competiție e rezultatul colaborării excelente la nivel de subofițeri de comandă între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama, în baza intenției șefului Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu și șefului Gărzii Naționale a statului Alabama, general maior Sheryl Gordon.

Medaliat de un colonel de la Garda Națională a Statului Alabama

Evenimentul s-a desfăşurat pe o perioadă de trei zile, competiţia fiind extrem de solicitantă din punct de vedere fizic și mental și care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Cu toate acestea, sergentul din Hida a fost declarat câștigătorul competiției la categoria subofiţeri! Performanţa realizată de sălăjeanul nostru demonstrează, încă odată, calitatea incontestabilă a militarilor români!

Vineri 9 decembrie, în semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, subofiţerul Alin Danciu (din cadrul Regimentului 317 ISR Vlădeasa) a fost medaliat de către comandantul Regimentului 200 Leadership, Garda Națională a Statului Alabama, colonel Robert J. Rodgers, cu “US Army Commendation Medal”.

“Cel mai bun luptător”, o competiţie dură pe care o câştigă doar cei mai buni dintre cei mai buni!

Competiția “Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama este un eveniment care se întinde pe durata a trei zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental și care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

Marșul tactic (echipament și armament, complete) pe distanța de 19.2 km, testarea la pregătire fizică, alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, deplasarea în teren cu ajutorul busolei și hărții, ziua și noaptea, tragerile cu diferite categorii de arme de foc în condiții complexe, operațiuni tactice în mediu urban, curs de asalt, eseul scris, interviul susținut în fața unei comisii de subofițeri evaluatori, precum și cel susținut în fața reprezentanților mass-media sunt probele care au solicitat la maxim abilitățile și competențele specifice și relevante pentru luptători în mediul operațional actual.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, 14 decembrie.


You may also like

Leave a Comment