JOS PĂLĂRIA! Sălăjeanul Cosmin Vlaicu, validat în conducerea Institutului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al României!

Secretarul general al Judeţului Sălaj se află pe cai mari, după ce a fost ales în conducerea Institutului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al României în calitate de director al Departamentului de administraţie publică locală şi organizarea administrativă a teritoriului

by Tiberius NICODA
0 comment 550 views
A+A-
Reset

Prin Hotărârea nr. 4/2024 a Senatului României, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 107 din 6 februarie 2024, a fost validată noua conducere aleasă a Institutului de Drept Public și Științe Administrative al României, din rândurile căruia face parte și sălăjeanul nostru, Cosmin – Radu Vlaicu, Secretarul general al județului. Acesta a dobândit și calitatea de Director al Departamentului de administrație publică locală și organizarea administrativă a teritoriului.

Contactat telefonic, Cosmin Vlaicu ne-a declarat că alegerea sa în calitate de membru al Consiliului Științific și director de departament (calitate onorifică – nn.) în cadrul Institutului, alături de personalități marcante ale dreptului public și științelor administrative din România, precum profesorii universitari Emil Bălan, Anton Trăilescu, Marius Mazilu, Cristina Oneț, Marius Văcărelu, Daiana Vesmaș, Corina Petică-Roman și Cristi Iftene, îl obligă și îl onorează.

Principala noastră misiune este aceea de a revigora activitatea institutului, de a contribui la creșterea prestigiului acestuia și de a-l (re)aduce în prim plan sub aspectul importanței și contribuției asupra a ceea ce înseamnă fundamentarea ştiinţifică a soluţiilor de perfecţionare a organizării şi funcţionării autorităţilor publice centrale şi locale, de perfecționare a legislației și de armonizare a dreptului public intern cu legislaţia Uniunii Europene”. Avem mult de lucru dar sper că vom reuși să lăsăm o amprentă pozitivă în domeniile noastre de competență și interes”, a declarat Cosmin Vlaicu pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Preşedintele şi vicepreşedintele Institutului de Drept Public şi Ştiinţe Administrative al României, precum şi membrii consiliului ştiinţific al acestuia:

1. Marius-Ioan Mazilu – preşedinte;
2. Anton Trăilescu – vicepreşedinte;
3. Marius Văcărelu – director al Departamentului de armonizare a dreptului intern cu dreptul comunitar;
4. Daiana-Maura Vesmaş – director al Departamentului administraţiei publice centrale;
5. Cosmin-Radu Vlaicu – director al Departamentului de administraţie publică locală şi organizarea administrativă a teritoriului;
6. Corina Petică-Roman – director al Departamentului pentru studierea organizării şi funcţionării sistemului judiciar;
7. Cristina Oneţ – director al Departamentului pentru formare şi perfecţionare continuă;
8. Cristinel Iftene – director al Departamentului strategii şi programe;
9. Emil Bălan – membru activ al Institutului în consiliul ştiinţific

Plenul Senatului i-a validat luni, prin vot electronic deschis.

Institutul reunește personalități reprezentative din domeniul dreptului si al științelor administrative, de înaltă competență profesională

Institutul de Drept Public şi Ştiinte Administrative al României (I.D.P.S.A.R.) a fost înfiintat prin Legea nr. 246 / 2007 pentru a continua o veche şi bogată tradiţie a cercetării şi asigurării misiunii de consiliere a Parlamentului şi Guvernului în legătură cu perfecţionarea organizării şi funcţionării autorităţilor publice centrale şi locale.

Legea prevede înființarearea Institutului de Drept Public si Științe Administrative al României , for național științific, cu personalitate juridică, de drept public, aflat sub control parlamentar.

Institutul reunește personalități reprezentative din domeniul dreptului si al științelor administrative, de înaltă competență profesională, cu titlul ştiințific de doctor și doctoranzi, cu experiență în activitatea de cercetare științifică ori în învățământul juridic superior sau care ocupă funcții în administraţia publică sau în autoritatea judecătorească.

Institutul are drept scop fundamentarea științifică a soluțiilor de perfecționare a organizării şi funcționării autorităților publice centrale şi locale, prezentând rapoarte științifice anuale Parlamentului şi, dupa caz, Guvernului şi Consiliului Superior al Magistraturii.

La cei 51 de ani, Cosmin Vlaicu, de profesie jurist, are o experiență vastă în administrația publică locală. În același timp, el este doctor în științe administrative din anul 2012, autor de carte și articole de specialitate precum și cadru didactic asociat la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării a Universității “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca. Acesta ocupă funcția de secretar general al județului Sălaj din anul 2008, după ce și-a început activitatea în  administrație în anul 1991.

Vlaicu este și Președinte al Asociației Secretarilor Generali ai Județelor din România, dar și Vicepreședinte al Comitetului Național al Crucii Roșii Române precum și vicepreședinte al Filialei Sălaj de Cruce Roșie.

Experiența de muncă

-26.05.2008 – prezent: Secretarul județului Sălaj, Consiliul Județean Sălaj
2011-prezent: Lector universitar (asociat) – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii / extensia Satu-Mare
-25.08.2005 – 25.05.2008: Director executiv, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența a Persoanelor Sălaj
-2007 – 2008; 2011-prezent: Lector universitar (asociat), Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” Arad – Filiala Zalău
-01.07.2005 – 24.08.2005: Director executiv interimar, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența a Persoanelor Sălaj
-01.01.2005 – 30.06.2005: Șef serviciu, Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența a Persoanelor Sălaj
-2004 – prezent: Lector (colaborator), Centrul Regional de Formare Continuă Pentru Administrația Publică Locală Cluj
-11.07.2003 – 31.12.2004: consilier juridic, Consiliul Județean Sălaj
-01.08.2001 – 10.07.2003: Șef serviciu, Consiliul Județean Sălaj
-11.03 1999 – 31.07. 2001: consilier juridic, Consiliul Județean Sălaj
-1993-1999: inspector, Consiliul Județean.

Cu această ocazie îi dorim Domnului Cosmin Radu- Vlaicu, succes, împliniri și realizări în noua funcție!

You may also like

Leave a Comment