Responsive Menu
Add more content here...


Jos pălăria pentru administraţia locală de la Zimbor! Primăria face o investiţie de 1 milion de lei pentru a ajuta mai multe familii din satul Sâncraiu Almaşului să iasă din izolare

by Călin ONICAŞ
0 comment 42 views
A+A-
Reset

Autorităţile locale de la Zimbor vor să îndeplinească visul mai multor familii din satul Sâncraiu Almaşului, care au trăit izolaţi o viaţă întreagă. Cu sacrificii şi bani de la bugetul local, au început lucrările la un pod şi un drum, prin care şapte gospodării vor putea avea pentru prima dată în viaţă acces direct la infrastructura rutieră

Într-un secolul în care tehnologia avansează în ritm alert, mai regăsim încă, şi în judeţul Sălaj, oameni pentru care drumurile de acces înseamnă încă un lux.

Paradoxal, chiar dacă locuiesc în apropiere de Drumul European E81 (Drumul Naţional 1F), mai mulţi oameni din satul Sâncraiu Almaşului (comuna Zimbor) trăiesc în izolare. Şapte gospodării situate dincolo de râul Sâncraiu Almaşului, deşi sunt amplasate paralel cu Drumul European, nu au avut niciodată acces la nicio infrastructură rutieră.

Încă de când şi-au construit casele în acea zonă, oamenii nu au putut vedea drumul în faţa proprietăţii. Cum a putut, fiecare, a construit poduri de lemn peste vale. Timp a trecut peste ele, iar podurile s-au şubrezit.

Din păcate, autorităţile locale nu prea puteau interveni, deoarece terenul nu se afla în domeniul public.

Mai ales după un astfel de pod s-a rupt şi un cetăţean a căzut cu autoutilitara în vale, Primăria a luat atitudine. La iniţiativa primarului Gabriel Mureşan, au început demersurile pentru intabularea terenului, care astfel a intrat în domeniul public.

Mai apoi, a fost întocmit un proiect ce prevede construirea unui pod peste râu, dar şi construirea unui drum de acces la cele şapte gospodării ce  deserveşte aproximativ 20 de suflete. Pentru ca visul acestor familii din satul Sâncraiu Almaşului să se îndeplinească, administraţia locală a făcut un sacrificiu şi a alocat din bugetul local suma de 1 milion de lei pentru executarea lucrărilor!

A fost desemnată firma constructoare, iar undeva la mijlocul lunii august au început şi lucrările. Astfel, în zonă se va construi un pod şi un drum  în lungime de 110 metri, dar şi un zid de susţinere.

Dacă totul va merge bine, investiţia se va finaliza anul viitor, iar oamenii din zonă vor putea beneficia de condiţii normale de trai. Orice vis se poate îndeplini!

“Orice om din comuna Zimbor are drepturi, dar şi îndatoriri. Orice cetăţean are dreptul de a avea condiţii normale de viaţă, astfel că administraţia locală a încercat tot timpul să se aplece asupra problemelor comunităţii. De aceea, am ţinut să realizăm şi acest proiect, prin care şapte gospodării ies din izolare. Va fi un drum paralel cu Drumul European, un zid de sprijin pe toată lungimea drumului şi un pod care va lega cele şapte gospodării de Drumul European. Sperăm că investiţia va fi finalizată în mai puţin de un an”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 30 august.

You may also like

Leave a Comment