Responsive Menu
Add more content here...


Jocurile Olimpice, următorul ţel important pentru Diana Tănăsescu

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 46 views
A+A-
Reset

După medalia de bronz cucerită la Europenele din Italia, Diana va începe pregătirea pentru un nou ciclu, la finalul căruia îşi propune să ajungă la Jocurile Olimpice şi chiar să câştige o medalie. CSM Zalău, prin vocea directorului Silviu Mureşan, va încerca să o susţină în acest parcurs şi sunt alături de sportivă în îndeplinirea acestui ţel


Născută la data de 23 mai 2006, Diana Tănăsescu a început să practice boxul în anul 2018. Sportiva din Şimleu Silvaniei a fost descoperită, după ce CSM Zalău a deschis o secţie şi în oraşul de sub Măgura. La început, nu era foarte atrasă de acest sport, însă, după primele antrenamente şi competiţii oficiale, Diana a început să prindă drag de “nobila artă”.

Antrenorul Adrian Popuţea ştia ce “diamant” are, astfel “şflefuirea” sa a fost una impresionantă. Patru ani mai târziu, Diana este de patru ori CAMPIOANA ROMÂNIEI, a cucerit de trei ori Cupa României, are multiple medalii la diverse competiţii naţionale şi chiar internaţionale, iar recent a reuşit cea mai bună performanţă a sa.

După o pauză de aproape 15 ani, Diana Tănăsescu a reuşit să aducă o medalie pentru secţia de box de la CSM Zalău la Campionatul European. Sportiva în vârstă de 16 ani a boxat în limitele categoriei 70 kg, reuşind un parcurs bun, în urma căruia a fost medaliată cu bronz.

A fost foarte aproape de o finală europeană, însă, din păcate nu a avut decizia de partea ei în meciul din semifinale. Una peste alta, rezultatul Dianei Tănăsescu face cinste clubului, judeţului, dar şi întregii ţări.

Silviu Mureşan – director CSM Zalău: “Avem mari şanse să ajungem la Jocurile Olimpice”

Încă de la început, antrenorul Adrian Popuţea era încrezător că Diana este capabilă să ajungă la Jocurile Olimpice, fie în 2028, fie în 2032. Încet încet, acest vis începe să prindă contur şi directorul Silviu Mureşan speră ca CSM Zalău să o poată susţine în acest parcurs, Jocurile Olimpice fiind următorul ţel important pentru pugilista din Şimleu Silvaniei.

“Este o performanţă deosebită medalia obţinută de Diana la Europene. Este o ramură de sport deosebită. Începând de anul acesta la box s-au schimbat regulamentele interioare şi fetele au aceleaşi drepturi ca băieţi la Jocurile Olimpice. Sunt şase categorii de greutate la băieţi care participă la JO şi cinci categorii de greutate la fete. Ne vom strădui şi dacă şi Federaţia este alături de noi, sperăm şi avem mari şanse să ajungem la Jocurile Olimpice din 2028”, a mai spus Silviu Mureşan.

You may also like

Leave a Comment