Jibouanul David Noţigan a câştigat Trofeul Carpaţi alături de Naţionala României de tineret! – “Este un sentiment unic să-ţi poţi reprezenta ţara”

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 126 views
A+A-
Reset

Handbalistul a fost pe teren în toate cele trei partide câştigate de România în faţa reprezentativelor din Macedonia de Nord, Arabia Saudită şi Slovacia la Trofeul Carpaţi, turneu desfăşurat la Baia Mare

La finele săptămânii trecute, municipiul Baia Mare a găzduit Trofeul Carpaţi Niro la handbal masculin la categoria de vârstă tineret. România, Arabia Saudită, Macedonia de Nord şi Slovacia s-au luptat în cadrul acestui turneu amical care s-a întins pe durata a trei zile de competiţie, în perioada 15 – 17 decembrie.

Pentru această acţiune, la Naţionala României, a fost convocat şi jibouanul David Noţigan. Sportivul care vrea să-i calce pe urme legendarului Ştefan Birtalan a fost şi este o prezenţă constantă la loturile de cadeţi şi juniori ale României şi speră ca în curând să facă pasul şi spre Naţionala mare.

La Trofeul Carpaţi de la Baia Mare, Noţigan a avut o evoluţie bună în meciul de debut cu Slovacia, reuşind să înscrie 3 goluri. România s-a impus în acel meci cu 37 – 22. În a doua zi, “tricolorii” au trecut de Arabia Saudită cu 36 – 29, iar în ultima zi, România a învins şi Macedonia de Nord, scor 36 – 32. În ultimele două partide, Noţigan a jucat mai puţin, însă, a avut evoluţii încurajatoare. Unul dintre scopurile acestor turnee este şi posibilitatea de a vedea la lucru toţi jucătorii convocaţi.

“A fost o acţiune reuşită de pregătire pentru viitoarele competiţii oficiale şi un prilej de evaluare a potenţialului acestei generaţii. Calendarul internaţional şi cel intern oferă câteva ocazii de care vom căuta să beneficiem pentru a desfăşura noi campanii de selecţie şi testare a calităţilor celor mai buni dintre tinerii handbalişti, capabili să evolueze pentru echipa naţională”, se arată într-o postare a Federaţiei Române de Handbal.

David Noţigan: “Este un sentiment unic să-ţi poţi reprezenta ţara”

David Noţigan s-a făcut remarcat la grupele de copii şi juniori de la CSS 2 Baia Mare, după care a făcut pasul spre seniorii de la “U” Cluj. A fost o prezenţă constantă la lotul naţional de cadeţi, dar şi la tineret. Prin prestaţiile sale, jibouanul speră să-l convingă pe selecţioner că merită să facă parte din lotul cu care România va participa la Europenele din vară.

Jibouanul a făcut în vară pasul şi spre Liga Zimbrilor, acolo unde este legitimat la “U” Cluj. A debutat în prima ligă în tricoul alb-negrilor şi speră să aibă un progres continuu şi în viitor să facă pasul şi spre Naţionala de seniori.

“M-am adaptat rapid, băieţii au fost primitori, suntem o echipă tânără şi unită. Eu încerc să acumulez cât mai multă experienţă şi să pun în practică sfaturile lor şi uşor uşor vor veni şi minutele în Ligă”, a menţionat David Noţigan.

“Este un sentiment unic să-ţi poţi reprezenta ţara şi să cânţi imnul pe teren, fie în meciuri amicale sau oficiale. Sunt mândru că am participat la acest turneu, pentru că meciurile astea au însemnat plus de experienţă şi încredere pentru mine. Şi desigur, pe lângă toate acestea, cel mai înalt target pentru mine în sezonul acesta este să reuşesc să fiu în lotul care merge la turneul european de tineret din vară, în iulie”, ne-a declarat David Noţigan.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 20 decembrie.

You may also like

Leave a Comment