Responsive Menu
Add more content here...


Jibou: Portofel cu acte și carduri bancare găsit de jandarmi și restituit proprietarului

Un portofel în care se aflau acte și carduri bancare a fost găsit de jandarmi pe o stradă din Jibou. Aceștia l-au identificat pe proprietarul portofelului și i-au restituit bunul pierdut

by Mihai POP
0 comment 582 views
A+A-
Reset

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj, miercuri, 15 mai, angajații instituției se aflau într-o acțiune de patrulare pe raza orașului Jibou,  pe trotuarul străzii Stadionului când au găsit portofelul.

Având în vedere că în interiorul acestuia se afla și cartea de identitate, jandarmii  au luat măsuri pentru identificarea proprietarului și înapoierea bunului pierdut.

Proprietarul, o femeie de 34 de ani din Jibou, a transmis mulțumiri jandarmilor, apreciind promptitudinea cu care și-a recuperat portofelul.

Pentru evitarea unor situații neplăcute, reprezentanții Jandarmeriei Sălaj vă recomandă să acordați o atenție sporită bunurilor personale atunci când vă aflați în locuri aglomerate, la piață, în magazine, în mijloacele de transport în comun etc. În cazul pierderii unui bun, solicitați sprijinul autorităților.

În situația în care găsiți un bun pierdut, vă informăm următoarele:

Bunul mobil pierdut continuă să aparţină proprietarului său;

Găsitorul bunului este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliţie din localitatea în care a fost găsit;

Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă;

– Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.

 

You may also like

Leave a Comment