Responsive Menu
Add more content here...


Jibouanul David Noțigan a cucerit un trofeu cu Naționala de tineret!

În acest weekend, România a câștigat Trofeul CARPAȚI, competiție care s-a desfășurat la Vaslui. Între "tricolorii mici" s-a aflat şi sportivul originar din Jibou, care actualmente evoluează în Liga Zimbrilor pentru "U Cluj

by Călin ONICAŞ
0 comment 673 views
A+A-
Reset

Echipa Naţională de tineret a României îşi continuă programul de pregătire pentru turneul final al Campionatului European, ce va avea loc în perioada 10 – 21 iulie în oraşul Celje (Slovenia).

Sub tricolor se află şi un handbalist din Sălaj, este vorba despre jibouanul David Noţigan, cel care în ultima perioadă a avut un progres important. Ajuns pe prima scenă a handbalului românesc, la titrata Universitatea Cluj, sportivul din Jibou a început să primească convocări şi de la Naţionala de tineret. Aceasta, după ce în anii trecuţi el a participat la mai multe acţiuni şi cu loturile naţionale de cadeţi şi juniori.

Prima convocare la Naţionala mică a fost cea de anul trecut, când a şi câştigat cu România Trofeul Carpaţi de la Baia Mare.

David Noţigan a rămas în vederile selecţionerilor şi pentru acţiunile din acest an, când România se pregăteşte pentru Europenele din Slovenia.

După un stagiu de pregătire la Sighişoara, Naţionala de tineret a ajuns în Moldova, la Vaslui, acolo unde şi-a continuat pregătirile. În perioada, 27 – 29 iunie, România a participat la Trofeul Carpaţi, competiţie ce a avut loc tot la Vaslui, şi la care au mai participat Naţionalele din Bosnia-Herțegovina și Polonia.

Formaţia pregătită de Adrian Petrea s-a impus în ambele partide şi a cucerit trofeul, având astfel un moral mai bun pentru Europene.

După competiţia de la Vaslui, „tricolorii” mici au primit două zile libere, după care va urma stagiul de pregătire de la Făgăraş (3 – 8 iulie). Plecarea spre Celje va fi pe data de 9 iulie, pentru ca după o zi România să debuteze la turneul final împotriva Naţionalei Norvegiei. România face parte din Grupa D, alături de Ungaria, Norvegia și Cehia. 

„Am tratat turneul foarte serios, pentru că ne dorim să mergem cu un moral bun la Campionatul European. Suntem încrezători pentru meciurile din grupă, este una accesibilă, dar trebuie să arătăm că suntem o echipă unită şi să muncim pentru a ne califica mai departe”, a declarat David Noţigan pentru ziarul Sportul Sălăjean.

 

Rezultatele de la Trofeul CARPAŢI:

România – Polonia 34 – 29

România – Bosnia-Herțegovina 30 – 26

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 3 iulie.

You may also like

Leave a Comment