Jandarmii sălăjeni au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei

Jandarmii sălăjeni au fost prezenți luni la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă din Șimleu Silvaniei pentru a le vorbi elevilor despre prevenirea violenței în mediul școlar și necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc. Totodată, au fost prezentate și mijloace de intervenție specifice jandarmeriei. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului educativ „Parteneri pentru siguranță în școli”, cu participarea unui număr de 70 de elevi

by Mihai POP
0 comment 191 views
A+A-
Reset

Astăzi, 12 februarie a.c., jandarmii sălăjeni au desfășurat o activitate preventiv-educativă la Centrul Școlar Pentru Educație Incluzivă Șimleu Silvaniei.

Temele prezentate au vizat:

– aspecte privind contravenția și infracțiunea
– prevenirea și limitarea victimizării în rândul elevilor
– violența fizică și verbală
– vizionarea filmului cu caracter preventiv „Cheia e la tine!”
– prevederile legislative privind substanțele interzise
– aspecte despre bullying
– prezentarea atribuțiilor Jandarmeriei Române
Totodată, au fost prezentate și mijloace de intervenție specifice jandarmeriei. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului educativ „Parteneri pentru siguranță în școli”, cu participarea unui număr de 70 de elevi.
Activități similare au avut loc la Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” și Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din municipiul Zalău, în data de 1 februarie a.c., respectiv 31 ianuarie a.c., la care au participat un număr de 66 de elevi.
Astfel de acţiuni preventiv-educative, desfăşurate în unităţi şcolare de pe raza judeţului, vor continua pe tot parcursul anului școlar.
În anul 2023, în baza „Programului pentru prevenirea delicvenței juvenile la nivelul județului Sălaj, jandarmii sălăjeni au desfășurat 23 de astfel de activități, la 21 de unități școlare, cu participarea unui număr de 1613 elevi.

You may also like

Leave a Comment