Jandarmeria Sălaj la moment de bilanț

by Mihai POP
0 comment 103 views
A+A-
Reset

Pentru jandarmii sălăjeni, anul 2023 a fost caracterizat de o dinamică a activităților care a impus adaptarea misiunilor de ordine publică și a eforturilor instituționale. Cu ocazia executării misiunilor, au fost aplicate 2.862 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 1.100.200 lei


Joi, 18 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sălaj a avut loc evaluarea activității instituției pe anul 2023.

Bilanțul a fost prezentat de către inspectorul șef al I.J.J. Sălaj, domnul colonel Cigăran Vasile-Adrian, în prezența cadrelor unității, întreaga activitate fiind prezidată în sistem videoconferință de către domnul colonel Dumitrache Louis din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Această evaluare a implicat o analiză amănunțită a activităților desfășurate, a misiunilor îndeplinite și rezultatelor obținute pe parcursul anului 2023. Totodată, au fost stabilite și prezentate obiectivele instituției pentru anul 2024.

În perioada de referință, jandarmii sălăjeni au executat o gamă variată de misiuni, dintre care amintim:

– 460 de misiuni de asigurare a ordinii publice;

– 673 de acţiuni de restabilire a ordinii publice şi intervenţii pentru aplanarea unor conflicte;

– 1753 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice cu patrule de jandarmerie în mediul urban și rural;

– 3219 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice în dispozitive mixte în mediul urban și rural;

– 647 de acţiuni executate în zona instituţiilor de învăţământ;

– 40 de acţiuni executate în zone de interes operativ;

– 776 de misiuni specifice structurii de acțiuni speciale și antiteroriste;

– 972 de misiuni de menţinere a ordinii interioare în sălile de judecată ale instanţelor judecătoreşti;

– 732 de misiuni de asigurare a pazei şi protecţiei transportului corespondenţei clasificate;

– 105 misiuni de pază a transporturilor de bunuri şi valori;

– 50 de misiuni de pază a transporturilor de produse cu caracter special;

– 1 misiune de pază a unui transport constând în bunuri culturale de patrimoniu.

Cu ocazia executării misiunilor, au fost aplicate 2.862 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 1.100.200 lei. De asemenea, pe timpul misiunilor executate independent, au fost constatate un număr de 114 infracţiuni, cu 131 făptuitori, iar cu ocazia executării misiunilor în sistem integrat, în cadrul patrulelor mixte de ordine publică, au fost constatate un număr de 449 infracţiuni cu 387 făptuitori.

Pe linia executării mandatelor de aducere, în anul 2023, au fost executate un număr de 665 de mandate de aducere, în 52 de localităţi.

În anul 2023, cooperarea / colaborarea cu instituţiile, autorităţile publice locale, organizaţiile şi alte persoane juridice cu care unitatea are stabilite relaţii de parteneriat, a fost eficientă şi constructivă, nefiind semnalate disfuncţionalităţi sau impedimente care să nu permită executarea misiunilor în condiţii optime.

Cu siguranţă, jandarmii sălăjeni vor acţiona şi în anul 2024 cu fermitate, profesionalism şi consecvenţă, potrivit atribuţiilor prevăzute de lege, pentru apărarea ordinii de drept şi protecţia drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, în limita competenţelor stabilite prin actele normative ce ne reglementează activitatea și ne angajăm să asigurăm creșterea gradului de siguranță și protecți

You may also like

Leave a Comment