Responsive Menu
Add more content here...


Jandarmeria Sălaj, activități preventiv-educative în școlile și liceele din Zalău: Elevii au aflat despre combaterea violenței și siguranța școlară

Jandarmeria Sălaj a desfășurat în această săptămână activități cu rol de prevenire în vederea sporirii gradului de siguranță a elevilor și a cadrelor didactice la mai multe școli și licee de din municipiul Zalău

by Mihai POP
0 comment 145 views
A+A-
Reset

Miercuri, 24 aprilie a.c., jandarmii sălăjeni au desfășurat două activități preventiv-educative la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” și Liceul Reformat „Wesselenyi”.

Temele prezentate au vizat:

– aspecte privind contravenția și infracțiunea

– răspunderea penală și contravențională a minorilor

– prevenirea și limitarea victimizării în rândul elevilor

– prevenirea faptelor antisociale

– violența fizică și verbală

– prevederile legislative privind substanțele interzise

– aspecte despre bullying, consecințe și metode de prevenire

– prezentarea istoricului și atribuțiilor Jandarmeriei Române

Activitățile au avut loc în cadrul proiectelor educative „Împreună pentru prevenirea violenței” și „Prevenirea violenței și a faptelor antisociale în rândul elevilor”, cu participarea unui număr de 85 de elevi.

Activități similare au avut loc și la alte unități școlare din municipiul Zalău, respectiv Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian”, în 23 aprilie a.c., Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu”, în 22 aprilie a.c. și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, în 12 aprilie a.c., cu participarea unui număr total de 88 de elevi.

Astfel de acţiuni preventiv-educative, desfăşurate în unităţi şcolare de pe raza judeţului, vor continua pe tot parcursul anului școlar.

 

You may also like

Leave a Comment