Responsive Menu
Add more content here...


Iulia Cliţan, “regina” Europei la kumite! REZULTATELE sportivilor de la CS Terra Kid la Belgrad

by Călin ONICAŞ
0 comment 22 views
A+A-
Reset

CS Terra Kid Zalău a cucerit nu mai puţin de 16 de medalii la Campionatul European de karate tradiţional Fudokan de la Belgrad, iar cea mai strălucitoare medalie a fost cucerită de karatista în vârstă de 24 de ani cu echipa de kumite, dar ea a devenit vicecampioană europeană la individual. Câte trei medalii de aur, dar la tineret, au cucerit şi Ana Popescu şi Rareş Mayer


Prestaţie remarcabilă a sportivilor de la CS Terra Kid Zalău la ediţia din acest an a Campionatului European de karate tradiţional Fudokan de la Belgrad.

Astfel, delegaţia condusă de preşedintele Remus Cliţan a revenit acasă cu un palmares extraordinar: 16 de medalii, adică 6 medalii de aur, 5 de argint şi 5 de bronz (6 la seniori şi 10 la tineret!).

La competiţia desfăşurată în weekend în capitala Serbiei, opt karateka de la CS Terra Kid au urcat pe tatami, iar şapte dintre ei au urcat şi pe podium.

Ana Popescu şi Rareş Mayer, tripli campioni europeni la tineret!

Cele mai multe medalii au fost obţinute de Ana Popescu la tineret, este vorba de trei medalii de aur, una de argint şi două de bronz!

Tot trei medalii din cel mai strălucitor metal a cucerit la tineret şi Rareş Mayer, la kata, fuku-go şi enbu mixt (în cuplu cu colega Ana Popescu).

În fine, zălăuanul Dan Poptelecan a urcat de două ori pe podium la tineret, la kata şi fuku-go.

Cea mai strălucitoare medalie a fost cucerită însă la seniori de Iulia Cliţan, în proba de kumite (luptă directă). Astfel, valoroasa karateka din Zalău a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cu echipa, pentru ca la individual sălăjeanca să devină vicecampioană europeană!

Aceeaşi perfomanţă a fost realizată de Iulia şi la kata (luptă imaginară). Pe lângă aceste medalii, sportiva de la CS Terra Kid şi-a mai adăugat în vitrina de trofee şi un bronz la ko-go individual.

Tot la seniori, echipa de kata alcătuită din Artur Poamă, Vlad Popescu şi Cristian Duţă a devenit vicecampioană europeană, în timp ce cuplul Vlad Popescu – Cristian Duţă a cucerit bronzul la enbu masculin.

“Am fost pregătiţi pentru această competiţie, deoarece am făcut două stagii, unul la Craiova şi unul la Zalău. Rezultatele sunt chiar mai bune decât cele de la Mondialele de anul trecut. Sunt foarte mulţumit de prestaţiile sportivilor, dar şi de numărul de medalii cucerite. Cu această ocazie, vreau să mulţumesc tuturor celor care ne-am susţinut şi, anticipat, Consiliului Local Zalău pentru susţinere. Acum, suntem motivaţi pentru a aduce Cupa României la Zalău”, ne-a declarat Remus Cliţan, preşedintele de la CS Terra Kid Zalău.

Aşadar, după revenirea din Serbia, karateka de la CS Terra Kid rămân conectaţi la pregătire, deoarece urmează Cupa României de la Tomeşti, o localitate aflată la vreo 10 kilometri de Iaşi.

După cum a declarat preşedintele grupării, obiectivul este câştigarea trofeului, dar şi calificarea a cât mai mulţi sportivi la Campionatul European de Fudokan, programat  în perioada 3 – 5 decembrie  în Slovenia.

 


Rezultatele sportivilor de la CS Terra Kid  Zalău la Campionatul European din Serbia:

Seniori:

Iulia Cliţan: – locul 1 (kumite echipe)

– locul 2 (kata individual)

– locul 2 (kumite individual)

– locul 3 (ko-go individual)

Echipa de kata (Artur Poamă, Vlad Popescu şi Cristian Duţă):  locul 2 (kata echipe)

Echipa de enbu masculin (Vlad Popescu şi Cristian Duţă): locul 3 (enbu masculin)

Ileanda Benescu: – locul 6 (kumite individual)

 

Tineret:

Rareş Mayer – locul 1 (kata individual)

– locul 1 (fuku-go individual)

 

Dan Poptelecan: – locul 2 (kata individual)

– locul 3 (fuku-go individual)

Ana Popescu:  – locul 1 (kata individual)

– locul 1 (fuku-go individual)

– locul 2 (kumite individual)

– locul 3 (kata echipe)

– locul 3 (ko-go kumite)

Rareş Mayer – Ana Popescu:  locul 1 (enbu mixt)


 

You may also like

Leave a Comment