Responsive Menu
Add more content here...


Ioana Lung şi Cezara But, prezente la un important turneu internaţional la Oradea

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 29 views
A+A-
Reset

Cele două sălăjence de la Palatul Copiilor Zalău şi CSM Zalău au participat la finalul lunii august la Oradea Junior Trophy, turneu ce face parte din circuitul Tenis Europe Junior Tour, în care de-a lungul anilor au participat sportivi renumiţi precum Roger Federer, Maria Şarapova, Jo-Wilfred Tsonga sau Andy Murray


Finalul lunii august reprezintă sfârşitul verii, însă pentru tinerii practicanţii ai tenisului, finalul acestei luni a însemant în acest an şi desfăşurarea unui turneu important la Oradea. Pentru a nu ne lungi prea mult cu vorba, să spunem că este vorba despre Oradea Junior Trophy, competiţie ce face parte din circuitul Tennis Europe Junior Tour. De-a lungul anilor, la turneele din cadrul acestui circuit au participat jucători de renume din tenisul mondial, precum Roger Federer, Maria Şarapova, Jo-Wilfred Tsonga, Andy Murray, Justine Henin sau Caroline Wozniacki, pentru a numi doar câţiva.

Ei bine, după cum spuneam şi mai sus, la finalul lunii august, mai exact în 27 august, la Oradea a avut loc un astfel de turneu, iar în calificări, au luat startul şi două sportive din Sălaj, este vorba despre Cezara But (ACS Sergiu Carp Tennis Club) şi Andreeea Peczer (CSM Zalău), în timp ce direct pe tabloul principal al competiţiei a intrat şi Ioana Lung, de la Palatul Copiilor Zalău.

Din păcate, Andreea Peczer a avut un ghinion mare şi a dat peste principala favorită la calificare pe tabloul principal al competiţiei, este vorba despre poloneza Hanna Telzynska. Tenismena străină s-a impus în două seturi, astfel că Peczer a părăsit prematur calificările.

În schimb, Cezara But, după ce a beneficiat de primul tur liber, pentru calificarea pe tabloul principal s-a duelat cu Patricia Simuţ. Eleva lui Constantin Carp nu a avut nicio emoţie şi a reuşit să  se impună în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 2.

Ajunsă pe tabloul principal, orice rezultat era deja un bonus pentru tânăra speranţă a tenisului sălăjean feminin. But s-a duelat cu munenegreanca Kristina Bozovic în primul tur, iar eleva lui Sergiu Carp şi-a continuat forma bună din calificări şi a reuşit să se califice în faza următoare, în urma unei victorii în două seturi identice, 6 – 4, 6 – 4.

Calificată direct pe tabloul principal, Ioana Lung a avut parte de un meci mult mai dificil în primul tur, în compania Mariei Gaşpar. După două seturi echilibrate, sportiva de la Palatul Copiilor Zalău a reuşit să se impună, scor 7 – 6 (2), 6 – 3, calificându-se în turul doi al Oradea Junior Trophy.

Din păcate, din cauza tabloului, cele două sălăjence au dat peste două favorite la câştigarea turneului, astfel că nu au putut emite prea multe pretenţii. Astfel, Cezara But a pierdut confruntarea cu Anastasia Safta (favorita numărul 5), în două seturi, iar Ioana Lung a cedat destul de greu în faţa Oliviei Grozavu (2), tot în două seturi 4 – 6, 4 – 6.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 5 septembrie.

You may also like

Leave a Comment