Ioan Gurzău a împlinit un an de mandat la SCM Zalău

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 104 views
A+A-
Reset

După ce a fost la doar câteva secunde de promovarea în Liga a II-a, SCM Zalău a avut parte de două sezoane dezamăgitoare în care n-a reuşit nici măcar să se califice în play-off. Era nevoie de o schimbare, de un suflu nou la echipă, iar pentru asta, s-a apelat la serviciile lui Ioan Gurzău, manager cu experienţă în Liga a II-a sau Liga a III-a. Era data de 28 decembrie 2022 când şimleuanul era instala la “cârma” echipei de fotbal de la SCM Zalău cu speranţa că alături de staff-ul tehnic şi administrativ va reuşi să redrezeze clubul zălăuan.

Şi, după un an de mandat, putem spune că semnele sunt pozitive, iar SCM Zalău se află într-un moment bun, cu rezultate de care se poate mândri. În acest an de “mandat” al lui Ioan Gurzău, SCM Zalău a reuşit cea mai importantă performanţă a unei echipe sălăjene în Cupa României, reuşind să ajungă în grupele competiţiei, unde s-au calificat cele mai bune 24 de echipe din ţară.

Tot în această perioadă, şi tot în Cupa României, SCM Zalău a reuşit o victorie istorică, 3 – 0 în faţa Politehnicii Iaşi, echipă de Superligă şi tot în acest sezon au venit la Zalău alte două echipe din primul eşalon.

În campionat, SCM Zalău este lider detaşat şi în ultimul an, zălăuanii şi-au protejat impecabil terenul propriu. De altfel, în 2023, SCM Zalău a pierdut un singur joc pe teren propriu, în campionat, împotriva celor de la FC Bihor, în luna martie. Însă, pe final de an, SCM Zalău şi-a luat revanşa cu bihorenii pe care i-a învins în Cupa României.

Şi publicul a venit alături de echipă în anul trecut, Stadionul Municipal fiind din nou arhiplin la meciurile din Cupa României.

Şi în campionat, publicul a fost prezent în număr mare, iar cu toţii visează frumos la o nouă promovare în Liga a II-a.

„Am avut parte de un sezon bun până acum din toate punctele de vedere. Au fost mai multe plusuri decât minusuri. Suntem acolo unde ne-am dorit, chiar dacă mulţi nu credeau asta. Am avut şi un parcurs bun în Cupa României şi dacă stau să mă gândesc, toate echipele au venit la Zalău cu echipa completă, nu cu rezervele, asta înseamnă că ne-au luat în serios. Suntem mulţumiţi unde ne aflăm, în campionat avem un avantaj considerabil şi ne-am asigurat calificarea în play-off cu câteva etape înainte de finalul sezonului regulat, spre deosebire de sezoanele trecute. Din iarna trecută când am venit la Zalău, un singur joc am pierdut pe teren propriu în campionat, cel cu FC Bihor din martie. Nu punem la socoteală jocurile din Cupa României cu Oţelul Galaţi şi FCU 1948 Craiova pentru că e diferenţă  mare de nivel”, ne-a declarat Ioan Gurzău.

You may also like

Leave a Comment