Responsive Menu
Add more content here...


Invitație către credincioşi la hramul Mănăstirii Bic

Măicuța stareță Stavrofora Marina Lupou îi invită pe sălăjeni, joi, 29 august, la sărbătoarea ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” respectiv hramul Mănăstirii Bic

by Mihai POP
0 comment 1,7K views
A+A-
Reset

Hramul Mănăstirii ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” de la Bic îmbracă veșmânt de sărbătoare joi, 29 august, prilej cu care Sfânta Liturghie va fi oficiată, începând cu ora 10.00, de către Preasfințitul Părinte Petroniu alături de un sobor de preoți și diaconi.

Bucuria la hramul Mănăstirii, va începe încă din ajun, când cu ora 19:00 se va oficia Slujba de Priveghere și va cuprinde: Vecernia cu Litie, Acatistul Sf. Proroc Vasile cel Mare, Slujbele de Dezlegările Sf. Vasile cel Mare, Ultrenia și Rugăciuni de Binecuvântare.

Joi, înainte de Liturghie,  începând cu ora 7.00 se va sfinți apa și se va oficia Taina Sf. Maslu, iar de la ora 9.45 va fi întâmpinarea ierarhului.

Așadar, în zi de sărbătoare, Mănăstirea Bic devine un loc de pelerinaj, un loc de întâlnire cu Dumnezeu în sfintele slujbe, deci un prilej de sfințire, de trăire cu sens a vieții, căci, așa cum spune Sfântul Apostol Petru, „o singură zi înaintea Domnului este ca o mie de ani și o mie de ani ca o singură zi”, ceea ce înseamnă că timpul vieții pe Pământ nu trebuie să fie altceva decât o pregătire continuă pentru veșnicia în Împărăția cerească.

Mănăstirea Bic din Sălaj a fost înființată în anul 1994, la 29 august, în poiana de la marginea localității Bic ce aparține de orașul Șimleu Silvaniei.

Strămutarea bisericii monument de lemn de la Stâna (județul Sălaj), datată în anul 1720, reprezintă momentul de început pentru mănăstire. În timp, mănăstirea, având hramul „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul“, se dezvoltă, fiind construit un complex arhitectural format dintr-o biserica nouă și chiliile celor 10 măicuțe și a preotului mănăstirii.

Vechea școală din sat a fost preluată și amenajată prin grija mănăstirii, iar câteva măicuțe-dăscălițe au grijă de sufletul și mintea celor 15 copii care, în prezent, urmează aici școala primară.

În atenția măicuțelor sunt și bătrânii suferinzi pe care îi au în îngrijire. Din primăvară și până când zăpada se așterne pe meleagurile Sălajului, curtea mănăstirii este plină de flori, care dau naștere unei adevărate cascade de culori și miresme. Mii de turiști și credincioși vin aici pentru reculegere, pentru sfânta spovedanie și rugăciune.

You may also like

Leave a Comment