Responsive Menu
Add more content here...


Investiţie pentru sănătatea elevilor din comuna Valcău de Jos 

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 16 views
A+A-
Reset

Primăria Valcău de Jos va primi finanţare de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru un proiect ce vizează achiziţionare de materiale sanitare. Măşti, mănuşi, dezinfectanţi, precum şi diverse kit-uri medicale vor fi achiziţionate de către Primărie, în cadrul acestui proiect


Primăria Valcău de Jos investeşte în sistemul de educaţie. Sunt peste 400 de elevi în comună, iar autorităţile locale le crează cele mai bune condiţii.

Mai mult, primarul Ioan Roşan, alături de echipa sa din Primărie s-a zbătut pentru a obţine finanţarea pentru mai multe materiale sanitare pentru protejarea sănătăţii elevilor şi a cadrelor didactice în contextul  efectelor cauzate de pandemia de coronavirus.

Zilele trecute, ing. Ioan Roşan, în calitate de primar în comuna Valcău de Jos a semnat un contract de finanţare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene pentru proiectul “Consolidarea capacităţii unităţii de învăţământ din comuna Valcău de Jos în vederea gestionării crizei de COVID-19”.

În cadrul acestui proiect, la Şcoala Gimanzială Valcău de Jos vor ajunge 10.000 de măşti de protecţie de unică folosinţă (3 straturi), 2.000 de plicuri cu dezinfectant (3 ml), 700 de doze de dezinfectanţi, cu pompă (1 l), dar şi 100 de cutii cu mănuşi de unică folosinţă din latex.

Totodată, în cadrul proiectului se va achiziţiona şi un Kit de Medicină Şcolară Tytocare compus din otoscop + stetoscop electronic + termometru + cameră video + tabletă pentru transferul datelor medicale.

O platformă medicală completă pentru analiza stării de sănătate a elevilor: preluarea/înregistrarea de parametrii vitali şi date medicale, transmiterea lor la cabinetul medical, interpretarea datelor primite în cabinetul medicale şi stocarea lor în condiţii de siguranţă, conform legislaţiei Europene în vigoare şi GDPR. Vor fi achiziţionate şi materiale consumabile pentru consultul medical cum ar fi lame depresoare pentru limbă sau specula de urechi de unică folosinţiă. 

În total, vor fi achiziţionate şapte bucăţi de astfel de kit-uri. În cadrul proiectului se vor achiziţiona şipatru bucăţi de ceasuri medicale Biobeat pentru monitorizarea stării de sănătate a personalului didactic, inclusiv o staţie de monitorizare completă, dotată cu calculator, monitor gigant şi acces permanent la platforma medicală.

Hawkeye – sistem de dezinfectare – aparat tip nebulizator destinat dezinfecţiei şi sterilizării de spaţii şi suprafeţe cu ozon gazos care distruge viruşi, inclusiv COVID-19, bacterii, mucegai, SARS, MERS, EBOLA şi alte bacterii, precum şi un kit de filtrarea aerului de bacterii şi viruşi sunt alte materiale care fac parte din proiectul Primăriei Valcău de Jos.

Contractul de finanţare a fost semnat, urmând ca materialele să fie achiziţionate şi aduse la Şcoala Gimnazială din Valcău de Jos.

You may also like

Leave a Comment