Investiție de un milion de lei din fonduri europene la Cehu Silvaniei

by Mircea ARDELEAN
0 comment 221 views
A+A-
Reset

Primarul orașului, Bálint Ervin, a semnat recent un contract de finanțare cu Agenția Fondului de Mediu privind construirea a cinci stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice

Pentru dezvoltarea orașului și a satelor aparținătoare, administrația locală de la Cehu Silvaniei a atras și în ultimii ani finanțări importante, atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene.

Doar în ultimul an, prin Programul Național “Anghel Saligny”, Primăria oraşului Cehu Silvaniei a câştigat opt proiecte de investiţii, în valoare de peste 20 de milioane de lei.

Aceștia sunt bani veniți de la Guvernul României, dar autoritățile locale au făcut demersuri și pentru atragerea de fonduri europene. Prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria orașului doreşte construirea unei creşe pe strada George Coşbuc.

Proiectul a fost aprobat, însă fondurile s-au epuizat, astfel că administrația locală aşteaptă alocarea unor fonduri noi pentru a putea demara lucrările pentru această investiție așteptată de comunitate.

Până atunci, la Cehu Silvaniei va ajunge o altă finanțare venită de la Uniunea Europeană, prin Agenția Fondului de Mediu (AFM). Este vorba despre un proiect în valoare de aproape 1 milioan de lei (940.996,27 lei), prin care în oraș vor fi amplasate mai multe staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, primarul Bálint Ervin a semnat contractul de finanțare cu AFM ce prevede înființarea a cinci stații de încărcare electrică în oraș. Stațiile vor fi amplasate lângă Primărie, la intrarea în oraş dinspre municipiul Zalău, în cartierul Avram Iancu şi în faţa magazinului CBA.

“Am semnat contractul de finanțare cu Agenția Fondului de Mediu privind construirea de stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice. Valoarea investiției este de 940 996,27 lei. Este vorba de 5 stații în orașul Cehu Silvaniei”, a menţionat Bálint Ervin – primarul oraşulului Cehu Silvaniei.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care în această săptămână va apărea joi, 25 ianuarie.

You may also like

Leave a Comment