Responsive Menu
Add more content here...


Investiţie de peste 1 milion de euro la Mirşid pentru modernizarea drumurilor agricole!

Nouă kilometri de drumuri agricole din mai multe sate vor fi modernizate din fonduri europene, după ce administraţia locală de la Mirşid a câştigat un proiect de investiţii prin AFIR

by Călin ONICAŞ
0 comment 142 views
A+A-
Reset

În comuna Mirşid, infrastructura rutieră arată bine. De-a lungul anilor, administraţia locală a implementat proiecte de investiţii pentru asfaltarea străzilor şi uliţelor, dar şi unor drumuri vicinale din toate cele patru localităţi aparţinătoare comunei – Mirşid, Popeni, Firminiş şi Moigrad-Porolissum.

Acum, autorităţile locale vin cu o veste şi mai bună. Drumurile agricole vor fi modernizate din fonduri europene!  În zilele trecute, Primăria comunei Mirşid a câştigat un proiect în valoare de 1.2 milioane de euro, prin care nu mai puţin de 9 kilometri de drumuri agricole vor fi modernizate.

Pe data de 2 aprilie, cererea de finanţare a proiectului “ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII RUTIERE AGRICOLE ÎN COMUNA MIRŞID, JUDEȚUL SĂLAJ” a fost aprobată pentru finanțare de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 1.208.485 euro, iar valoarea eligibilă este de 970.891 de euro. Astfel spus, aproape 1 milion de euro atraşi în comună de către administraţia locală doar prin acest proiect!

În această investiţie, care va asigura un acces mai bun şi mai sigur la terenurile si la obiectivele agricole din comună, şi Primăria va avea partea cofinanţare este vorba de o sumă de 238.000 euro.

“Este o veste foarte bună pentru comunitatea noastră. Este o chestie grozavă pentru comună. Aproape un milion de euro atraşi din fonduri europene doar pentru comuna noastră. Prin această investiţie, vor fi modernizate nouă kilometri de drumuri agricole. În zilele trecute am primit notificarea cum că cererea noastră de finanţare a fost aprobată. Urmează ca, în cel mai scurt timp, să semnăm şi contractul de finanțare cu AFIR”, a spus cu satisfacţie în suflet primarul Călin Bereschi pentru ziarul Ştirile din Sălaj.

Aşadar, proiectul prevede îmbunătăţirea infrastructurii rutiere agricole în comuna Mirşid prin modernizarea a 9 kilometri de drumuri de pe raza localităţilor Mirşid, Popeni şi Firminiş. Pe o lungime de 2 kilometri, drumurile agricole vor fi asfaltate, în timp ce 7 kilometri vor fi pietruiţi, dar vor fi executate şi lucrări de bituminare, printr-o metodologie nouă.

Durata de execuţie a lucrărilor este de trei ani, dar primarul comunei Mirşid este optimism şi crede că această investiţie poate fi finalizată mult mai repede!

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 10 aprilie. 

You may also like

Leave a Comment