Întotdeauna adevărul este fie pe undeva pe la mijloc, fie umblă cu capul spart

by Tiberius NICODA
0 comment 264 views
A+A-
Reset

“Primăria Zalău a descoperit economia circulară…” – ne relatează un consilier municipal din partea USR Zalău

Într-o postare pe pagina de Facebook, Domnul Guler Alin, consilier municipal USR Zalău ne destăinuie următoarele:

“Primăria Zalău a descoperit economia circulară… adică recondiționarea obiectelor deteriorate, …doar a celor din parcuri, deocamdată.

În ședința de joi 25 ianuarie 2014 (n. r. cred, totuși că e vorba de 2024) a CL Zalău am avut o discuție contradictorie cu domnul viceprimar Bălăjel pe tema casării în trecut, recondiționării în prezent, a unor aparate de joacă/bănci din parcurile orașului.

Concret, mi-am exprimat bucuria că în sfârșit primăria a “evoluat” și a trecut la recondiționarea mobilierului/jucăriilor din parcurile orașului (în fapt să înlocuiască lemnul deteriorat, nu să arunce tot ansamblul în cauză), exprimându-mi totodată părerea de rău pentru ușurința cu care s-a votat casarea a numeroase obiecte de mobilier stradal sau de joacă, anul trecut.

Intervenția mea referitoare la casarea obiectelor a atras dezaprobarea domnului vice care m-a asigurat că ”băncuțele nu se casează ci se recondiționează”, iar municipalitatea ”nu casează lucrurile doar de dragul de a le casa”, ba mai mult ”aceste lucrări se fac după o regulă pe domeniul public, la solicitarea și cu acceptul cetățenilor”.

Dacă lucrurile stau așa cum zice domnul viceprimar, sau nu, cred că fiecare dintre locuitorii municipiului știu, cunosc și și-au făcut o părere pe acest subiect.

Important, zic eu, e faptul că ”am evoluat”, adică nu mai aruncăm lucrurile puțin deteriorate, ci le recondiționăm. Anul acesta au fost recondiționate 6 obiecte de mobilier de joacă care au ajuns la Gradinița nr. 5 și Grădinița nr. 4.

Succes primăriei pe această cale a progresului și sustenabilității!”.

Peste toate suspiciunile și bănuielile, în mod sigur, la vremea poveștii mai recente, intens mediatizate cu – Bradul lui Bălăjel – nici cu băncuțele, casările și reparațiile despre care Domnul Viceprimar Bălăjel a fost interpelat de către distinsul Domn consilier Guler din partea USR, sunt sigur că o părăre și convingere logică, pur personală pe care mi-o asum la fel cum îmi asum tot ce exprim aici – că n-aș crede că domnul viceprimar n-a mers nici ca să aleagă și să taie personal, să-l care-n cârcă, la locul de instalat bradul mediatizat, la fel cum nici nu cred că jucăriile din locurile de joacă și le-ar fi însușit doar pentru sine ca să se dea la modul cel mai egoist -huța-

Să nu uităm nici lipsa de civilizație a unora care cu bună știință și maximă nesimțire, prin parcuri fac mizerie, vandalizează bănci, garduri, locuri de joacă…

Desigur, ca și echidistanță, deontologie, și imparțialitate, trebuie să ne situăm în aria concretului, acceptând în același timp din respect pentru cititorii noștri obiectivitatea faptelor.

Niciodată nu s-a dat cu pietre în pomul fără roadă, la fel cum niciodată nu au greșit nimic decât aceia care n-au făcut nimic.

Altminteri, în Romania dacă faci, e rău că faci, dacă nu faci, de ce nu faci.

Linia dintre sublim și ridicol este foarte subțire și facil poți ca să cazi dintr-o extremă în cealaltă. Un fel de trecere bruscă de la o partitură de simfonie, direct în mrejele emisiunii vesele “D-ale lui Mitică”.

Totuși, nu ne îndoim de onestitatea și bunele intenții în acțiunile și atitudinile oricăror dintre actorii care se implică în interesul cetățenilor și al urbei.

Ideal este ca să privim cu obiectivitate și corectitudine orice și pe oricine, orice abordare pe orice subiect, nu de alta dar fie și pentru ca oameni cu coloană vertebrală a căror putere de convingere stă în logica argumentului și nu ca și la mașina comunismului a cărei putere sta doar în claxon.

Până la urmă, la clipe de îndoială și blamarea celui care pretindem că ar fi greșit sau păcătuit, să luăm totuși aminte la îndemnul biblic, ca buni creștini, care spunea: “Cel care se simte fără păcat, să arunce primul cu piatra!”.

You may also like

Leave a Comment