Responsive Menu
Add more content here...


Întâlnire importantă la Consiliului Judeţean. Subiectul: posibilitatea introducerii gazului metan în UAT-urile din Sălaj

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Consiliul Județean Sălaj a găzduit astăzi o întâlnire între reprezentanți ai administrațiilor locale și proiectanți specializați în extinderea și introducerea rețelelor de gaz metan.

Scopul întâlnirii a fost prezentarea posibilităților de finanțare din fonduri europene a studiilor de fezabilitate pentru introducerea gazului metan.

”Interesul nostru comun trebuie să fie alimentarea cu gaz a comunităților din județul Sălaj. Sunt disponibili bani europeni, până la un miliard de euro, pentru realizarea studiilor de fezabilitate. Este necesară o voință administrativă din partea tuturor factorilor implicați, iar Consiliul Județean Sălaj va căuta căile legale pentru a sprijini financiar cofinanțarea realizării studiilor de fezabilitate”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj, în deschiderea întâlnirii.

La întâlnire au participat reprezentanții comunelor Hida, Bălan, Sînmihaiu Almașului, Surduc, Gârbou, Creaca, Dragu, Românași, Halmășd, Nușfalău, Valcău de Jos.

Legislația actuală permite racordarea gratuită a consumatorilor casnici, până la limita proprietății, iar gazul metan este de 6 ori mai ieftin decât cel îmbuteliat, conform datelor prezentate.

You may also like

Leave a Comment