Întâlnire de lucru la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, pe teme ce privesc progresul și viitorul infrastructurii rutiere din județul Sălaj

Întâlnire de lucru la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, pe teme ce privesc progresul și viitorul infrastructurii rutiere din județul Sălaj: Autostrada Transilvania (secțiunile Nădășelu-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului), Centura Ocolitoare Zalău, Autostrada Nordului și Drumul Expres Românași-Jibou

by Mihai POP
0 comment 217 views
A+A-
Reset

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a participat la o întâlnire de lucru deosebit de importantă la sediul Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România alături de domnul secretar de stat Irinel Ionel Scriosteanu și domnul Gabriel Budescu, Director General Adjunct la Direcția Generală Pregătire Proiecte și Verificarea Calității din cadrul CNAIR.

S-a discutat despre progresul și viitorul infrastructurii rutiere din județul nostru, cu un accent deosebit pe Autostrada Transilvania, A3, în special Secțiunile 3A Nădășelu-Zimbor și 3B Zimbor-Poarta Sălajului, Centura Ocolitoare a Zalăului și planurile pentru noua autostradă a Nordului (Jibou), precum și despre drumul expres de la Românași la Jibou.

”Sunt bucuros să vă informez că, pentru Subsecțiunile Nădășelu-Mihăiești și Topa Mică-Zimbor, s-a atins un progres fizic de peste 71%. Aceasta este o veste încurajatoare, iar accentul nostru rămâne pe finalizarea acestor subsecțiuni în 2024, cu soluții eficiente pentru un trafic optim, inclusiv prin implementarea variantelor de descărcări temporare. Deși condițiile meteorologice nu au fost întotdeauna de partea noastră, am primit asigurări de la constructor că se va mobiliza substanțial în teren începând cu luna martie”, transmite Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

În ceea ce privește Centura Ocolitoare a Municipiului Zalău, este un progres fizic de puțin peste 50%, cu promisiunea că lucrările vor avansa rapid, astfel încât să se poată inaugura acest segment vital în vara-toamna anului acesta.

”Aș dori să mulțumesc tuturor celor implicați în aceste proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului nostru și să vă asigur că la nivelul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii avem prieteni și parteneri dedicați progresului Sălajului. Prin eforturile noastre comune, vom continua să lucrăm pentru a aduce la bun sfârșit aceste proiecte ambițioase, contribuind astfel la îmbunătățirea calității vieții și la dezvoltarea economică a regiunii noastre.
Vă mulțumesc pentru încrederea și sprijinul vostru continuu. Împreună, construim un viitor mai bun pentru Sălaj!”, a mai transmis Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

You may also like

Leave a Comment