Insule ecologice digitalizate în municipiul Zalău

by Mihai POP
0 comment 113 views
A+A-
Reset

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență 2022/C3/S/I.1.B – Componenta C3: Managementul Deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B “Construirea de insule ecologice digitalizate”. Beneficiarul proiectului este Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Zalău.

Valoarea totală a proiectului este de 8.195.887,00 lei cu TVA. Din aceasta, valoarea eligibilă din PNRR fără TVA este de 6.887.300.00 lei, valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR suportată de la bugetul de stat este de 1.308.587,00 lei. Termenul de finalizare a proiectului este 31.12.2024.

Obiectivul specific al proiectului este amenjarea a 100 de insule ecologice în municipiul Zalău, amplasamentele vizate fiind cele în care funcționează punctele de colectare a deșeurilor actuale. Insulele ecologice digitalizate vor fi supraterane și încasetate cu 5 containere de câte 1,1 metri cubi fiecare, pentru toate cele 5 fracții: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.

Fiecare tip de insulă va fi dotat cu o componenta digitală formată dintr-un ansamblu hardware (sisteme electronice și mecanice de control a admisiei deșeurilor în containere) și o platformă software (soluție IT) care acoperă componenta de monitorizare a depunerii deșeurilor în containere. Acestea creează premisele aplicării instrumentului ”PLĂTEȘTE PENTRU CÂT ARUNCI” la nivelul Municipiului Zalău.

You may also like

Leave a Comment