Responsive Menu
Add more content here...


Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în calitate de leader de consorțiu, asigură participanți pentru Acreditarea Erasmus

by Tiberius NICODA
0 comment 357 views
A+A-
Reset

Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, în calitate de leader de consorțiu pentru Acreditarea Erasmus, a definit prima etapă de formare a 14 participanți, inspectori școlari, directori și cadre didactice în Portugalia, la Caldas da Rainha, în perioada 23 aprilie 2024 – 1 mai 2024.

Șapte participanți de la ISJ Sălaj și unitățile partenere în Acreditarea Erasmus VET, CȘEI Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda, Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băsești” Cehu-Silvaniei, Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău au urmat cursul de formare “Make technology your friend” prin furnizorul -Edu 2 Grow, care le-a oferit șansa de a se familiariza cu platformele moderne de învățare și gestionare a practicii de specialitate în context incluziv, transformarea digitală a activității didactice.

Cursul “Nonformal for inclusion” a echipat alți șapte participanți de la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj și unitățile parte din consorțiul Acreditare Erasmus + SCH, Școala Gimnazială Nr. 1 Bălan, Școala Gimnazială “Gheorghe Șincai” Bobota, Școala Profesională Sâg, Școala Gimnazială “Horea” Cizer, Școala Gimnazială Nr. 1 Almașu cu instrumente de gestionare a incluziunii și inserarea în procesul de predare-învățare-evalaure a metodelor nonformale de gestionare a grupului, de abordare a gândirii critice, procesare imediată a învățării.

Abordarea interculturală a învățării a fost asezonată cu dezvoltarea personală și inițierea de noi parteneriate pentru fiecare instituție reprezentată la stagiul de formare. Valoare adăugată a constituit și farmecul locului care a lărgit orizontul cultural și de cunoaștere prin explorarea zonelor turistice, spirituale și culturale, unice.

Finanțarea acreditării este asigurată de către Uniunea Europeană pentru implementarea mobilităților de formare și activități job shadowing pentru cadrele didactice, mobilităților de practică pentru elevii VET, în perioada 2023 – 2027.

Coordonatorul pentru  acreditare este prof. dr. Flavia Ardelean.

You may also like

Leave a Comment