Responsive Menu
Add more content here...


Înscrierile pentru clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025 încep de astăzi 11 aprilie

by Tiberius NICODA
0 comment 44 views
A+A-
Reset

Înscrierile pentru clasa pregătitoare pentru anul 2024-2025 încep din 11 aprilie anunță Ministerul Educației.

Părinții vor avea timp să completeze cererile de înscriere până pe 14 mai. Pe 29 mai vor fi afișate listele candidaților înmatriculați precum și numărul de locuri rămase libere, după prima etapă de înscriere.
Înscrierea în învățământul primar se face în baza metodologiei specifice, aprobată de Ministerul Educației.

Astfel, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2024, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii nr. 198/2023, cu modificările și completările ulterioare.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar, indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

You may also like

Leave a Comment