Responsive Menu
Add more content here...


Înfrângerea care nu doare. SCM Zalău a pierdut la Baia Mare, dar merge în semifinalele Cupei României

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 20 views
A+A-
Reset

După ce au câştigat cu 3 – 0 în tur, zălăuanii au mai avut nevoie de un set pentru a se califica la turneul final al Cupei României. SCM s-a impus în primul set al returului cu Explorări Baia Mare, cu 26 – 24, astfel că din acel moment, meciul nu a mai avut istoric. Până la urmă, învingătoarea din retur s-a decis în cinci seturi, iar maramureşenii s-au impus cu 3 – 2, dar vicecampioana României este echipa care merge în semifinalele competiţiei

Avantajul luat după meciul tur din sferturi, acel 3 – 0 din noiembrie cu Explorări Baia Mare a cântărit enorm în lupta pentru calificarea la turneul final al Cupei României. SCM Zalău a mai avut nevoie doar de câştigarea unui singur set în returul de miercuri de la Baia Mare, pentru a fi sigură de calificare.

În aceste condiţii, elevii lui Horacio Dileo au început tare şi în primul set au condus aproape în permanenţă. Zălăuanii au avut avantaj de trei, chiar patru puncte, însă Baia Mare a revenit spectaculos. Gazdele au preluat conducerea la 21 – 20, apoi au avut 23 – 21 şi chiar minge de set la 24 – 22! Finalul a fost al Zalăului, care a fost echipa mai exactă şi a câştigat cu 26 – 24, obţinând automat calificarea la turneul final.

Inevitabil, în jocul Zalăului a intervenit relaxarea, iar Baia Mare a fost echipa care a dominat jocul în următoarele două seturi. Asta după ce SCM Zalău a făcut mai multe schimbări, iar în teren au intrat chiar şi Preda sau Mărgineanu. Baia Mare s-a impus cu 25 – 11 în setul doi, iar în setul trei, tot maramureşenii au avut câştig de cauză, iar scorul final a fost 25 – 20.

Jocul curgea spre o victorie a gazdelor cu 3 – 1, după un set patru în care au condus până spre final. Punctul culiminat a fost însă pe final, când de la 20 – 19, SCM Zalău a punctat de patru ori la rând şi a întors jocul în favoarea sa, reuşind să câştige cu 25 – 21.

În decisiv, Explorări Baia Mare a condus ostilităţile şi a câştigat cu 15 – 9. A fost o victorie de moral pentru băimăreni, deoarece SCM Zalău este echipa care merge la turneul final al Cupei României. Însă, zălăuanii trebuie să îşi schimbe rapid atitudinea, deoarece cu un astfel de joc pot întâmpina probleme chiar şi în faţa unor echipe din a doua jumătate a clasamentului, cum este Explorări Baia Mare.

Cele două echipe se vor întâlni din nou, miercurea viitoare, la Zalău, în etapa a III-a din returul Diviziei A1. Până atunci, sâmbătă, SCM Zalău joacă în deplasare la Rapid Bucureşti.

La turneul final al Cupei s-a mai calificat SCMU Craiova. Ultimele două calificate se vor cunoaşte pe 23 februarie, după confruntările dintre Steaua – Olimpia Titanii şi Arcada Galaţi – Dinamo. Steaua şi Arcada au şanse mari să ajungă la turneul final, după ce în tur au câştigat în deplasare.

Explorări Baia Mare – SCM Zalău 3 – 2 (-24, 11, 20, -21, 9)

You may also like

Leave a Comment