Responsive Menu
Add more content here...


Înfrângere nemeritată pentru FK Kraszna (Inter Cizer) în partida tur cu Viitorul Şoimuş. „Şansele de calificare în finală rămân 50 – 50”

Într-un joc în care a avut două bare, dar şi multe alte ocazii de gol, campioana Sălajului a cedat la limită în judeţul Hunedoara. Elevii lui Florin Morar visează în continuare la accederea în marea finală, deoarece au de recuperat o diferenţă de un gol în returul semifinalei care se dispută pe 22 iunie, la Crasna

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1,2K views
A+A-
Reset

Campioana Sălajului a avut un parcurs demn de toată lauda în faza naţională a Campionatului Naţional de Juniori A1. Mai întâi a trecut de CAO Oradea şi Plimob Sighetu Marmaţiei, iar în sferturi a învins-o pe CIL Blaj, sălăjenii având o revenire de marcă de la 0 – 2 deşi au jucat în inferioritate numerită.

Iniţial, în semifinale, adversarul celor de la FK Kraszna (Inter Cizer) trebuia să fie ACSM Codlea, însă în ultimele zile acesta s-a schimbat. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis ca rezultatul jocului din sferturi cu Viitorul Şoimuş să fie decis la “masa verde”, astfel că echipa campioană din judeţul Hunedoara a făcut pasul în semifinale.

Partida tur dintre FK Kraszna (Inter Cizer) şi ACS Viitorul Şoimuş a avut loc sâmbătă, la Chişcădaga (judeţul Hunedoara), pe o modernă bază sportivă cu suprafaţa sintetică.

Campioana Sălajului a început în forţă partida şi putea deschide scorul încă din minutul 3, însă mingea a lovit bara. FK Kraszna a mai avut şi alte oportunităţi de a înscrie, a solicitat şi un penalty la un henţ în careu, dar prima repriză s-a terminat cu un scor “alb”.

La reluare, vizitatorii puteau primi o lovitură de pedeapsă la o fază la care Lukacs Zsolt a fost faultat de portarul advers, însă “centralul” a considerat că faultul s-a produs la marginea careului, astfel că FK Kraszna a beneficiat de o simplă lovitură liberă. Şi din faza respectivă, sălăjenii puteau marca, dar au nimerit din nou bara.

Din păcate, cei care au deschis scorul au fost hunedorenii, în minutul 60, în urma unui contraatac. Campioana Sălajului a reluat atacurile spre poarta celor de la Viitorul Şoimuş, însă nu a reuşit să egaleze şi scorul final a fost 1 – 0.

“A fost o primă repriză controlată de noi în totalitate, în care am avut o bară, dar şi o ocazie mare la care adversarii au scos mingea de pe linia porţii. Tot în prima repriză puteam beneficia de un penalty, la un şut oprit cu mâna în suprafaţa de pedeapsă. Şi în repriza secundă a mai fost o fază la care se putea acorda lovitură de la 11 metri pentru noi. Din păcate am pierdut la limită, dar scorul nu reflectă realitatea. Viitorul Şoimuş este o echipă bună, care joacă un fotbal bun. Ne-au primit bine gazdele, am jucat pe un gazon superb şi nu am ce să le reproşez decât brigăzii de arbitri”, ne-a declarat antrenorul Florin Morar.

În ciuda înfrângerii din tur, FK Kraszna (Inter Cizer) păstrează în continuare şanse mari de calificare în finală, având în vedere că returul se dispută sâmbătă, la Crasna, iar sălăjenii au de recuperat o diferenţă de un gol.

În cealaltă semifinală, partida tur dintre Unirea Ruginoasa şi ACS Burduca s-a terminat cu o remiză, scor 2 – 2.

Partida retur dintre FK Kraszna (Inter Cizer) şi Viitorul Şomiuş are loc pe 22 iunie, de la ora 14.00, la Crasna.

“Eu consider că în continuare şansele de calificare în finală rămân 50 – 50. Am încredere în băieţi că ne vom putea mobiliza, că ne va surâde norocul în partida de la Crasna şi vom face tot ce ţine de noi ca aceşti băieți să aibă încununată prestaţia din acest sezon cu o finală la nivel naţional. Ne aşteaptă un meci greu, fiindcă jucăm în compania unei echipe foarte bune, tehnice, dar aşa cum ne-a dezavantajat pe noi terenul lor sintetic, s-ar putea şi ei pe iarbă să aibă probleme”, a precizat Florin Morar, antrenorul campioanei Sălajului.

ACS Viitorul Şoimuş – FK Kraszna 1 – 0 (0 – 0)

FK Kraszna: Balog Krisztian – Cătălin Pop, Alexandru Dolcos, Stelian Ungruşan, Rareş Grosos, Eduardo Varga, Barti Akos, Bakai Peter, Florin Herţe, Lukacs Mark şi Lukacs Zsolt. Rezerve: Sebastian Stejan – Radu Ţurcaş şi Gergely Matei. Antrenor: Florin Morar. Conducător: Rudolf Stanciu

 

Subiectul va fi analizat şi în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iunie. 

You may also like

Leave a Comment