Responsive Menu
Add more content here...


Infracţiune constatată de poliţişti în urma acţiunii “Foc de Artificii”

by Mihai POP
0 comment 23 views
A+A-
Reset

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj desfășoară în această perioadă, la nivel județean, acţiunea ,,Foc de Artificii”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice


Astfel, în perioada 18 noiembrie – 3 decembrie, polițiștii au efectuat 17 acţiuni și controale în pieţe şi alte obiective, ocazie cu care a fost constatată o infracţiune de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fapte prevăzute de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

O atenție deosebită a fost acordată deținerii și mânuirii de articole pirotehnice de către copii și tineri. Pentru prevenirea evenimentelor negative în care aceștia ar putea fi implicați, polițiștii au desfășurat 35 de activități de informare în școlile din județ.

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

You may also like

Leave a Comment