Înfometați celulele canceroase pentru a ucide cancerul înainte ca acesta să vă omoare

by Mihai POP
0 comment 39 views
A+A-
Reset

O modalitate eficientă de a combate cancerul este să înfometezi celulele canceroase, privându-le de substanțele de care au nevoie pentru a se reproduce


Alimentaţia face deja parte integrantă din tratamentele administrate împotriva unor boli precum diabetul şi hipertensiunea, însă rezultatele preliminare ale unui nou studiu sprijină concluziile formulate în cadrul unor cercetări recente, potrivit cărora ea ar putea să joace un rol important şi în tratarea cancerului.

După decenii în care s-a susținut că chimioterapia este singura modalitate de a încerca („încerca” este cuvântul cheie) să se învingă cancerul, începe în sfârșit să vorbească despre un tratament alternativ.

Celulele canceroase există în corpul fiecărei persoane. Aceste celule canceroase nu sunt detectate prin teste standard până când numărul lor ajunge la câteva miliarde. (Adică atunci când cancerul este deja adânc înrădăcinat în organism. Prin urmare, metodele tradiționale de diagnostic, care sunt adesea poziționate ca diagnostic precoce, în realitate, diagnostică prea târziu).

Când medicii, după tratament, le spun pacienților cu cancer că nu mai există celule canceroase în corpul lor, înseamnă doar că testele lor nu pot detecta celulele canceroase, deoarece numărul acestora nu ajunge la cifre detectabile.

2. Celulele canceroase apar în organism de la 6 la mai mult de 10 ori în timpul vieții unei persoane.

3. Când sistemul imunitar al persoanei este puternic, distruge celulele canceroase, împiedicându-le să se înmulțească și să formeze tumori.

4. Când o persoană este diagnosticată cu cancer, înseamnă că are multiple deficiențe nutriționale. Asta poate fi cauzat de factori de mediu, stil de viață, genetici și nutriționali.

5. În depășirea acestor multiple deficiențe nutriționale, schimbările alimentare și suplimentele nutritive sunt de ajutor prin întărirea sistemului imunitar.

6Chimioterapia presupune otrăvirea celulelor canceroase în creștere activă, dar și distruge celulele sănătoase în creștere activă din măduva osoasă, tractul gastrointestinal etc. și poate provoca leziuni ale organelor interne precum ficat, rinichi, inima, plămâni etc.

7. Radioterapia, prin distrugerea celulelor canceroase, arde și dăunează și celulelor sănătoase, țesuturilor interne și organelor.

8. Tratamentul inițial cu radiații și chimioterapie reduce adesea dimensiunea tumorii. Cu toate acestea, utilizarea prelungită a radiațiilor și chimioterapiei nu duce la distrugerea ulterioară a tumorii.

9. Atunci când organismul acumulează prea multe efecte toxice ale radiațiilor și chimioterapiei, sistemul imunitar este afectat sau distrus și, din acest motiv, organismul este expus la diferite infecții și complicații.

10. Radiațiile și chimioterapia pot modifica celulele canceroase și pot crește rezistența acestora la tratament, făcând dificilă uciderea acestora. Chirurgia poate provoca, de asemenea, răspândirea celulelor canceroase în alte țesuturi și organe.

11. O modalitate eficientă de a lupta împotriva cancerului este înfometarea celulelor canceroase, privându-le de substanțele de care au nevoie pentru a se reproduce.

Cancerul – de ce se îmbolnăvesc oamenii de cancer

Cancerul – majoritatea ne-am izbit de acest cuvânt, fie că l-am auzit sau vazut la ştiri, ne-a spus o cunoştinţă despre el, fie că am citit pe internet, despre această boală grea şi meschină, care nu face nicio diferenţă între oameni atunci când îi loveşte. Termeni ca tumorăneoplazieneoplasmmalignitate, sunt folosiţi ca sinonime pentru a denumi cancerul. Din nefericire, această maladie poartă cu ea conotaţii şi încărcături emoţionale negative în orice context ar fi ea întâlnită. La momentul actual al dezvoltării şi cercetării ştiinţifice, nu există certitudinea cauzei apariţiei acestei boli, excepţie fiind cancerul pulmonar, a cărui cauză este strâns legată de cea a consumului de ţigarete şi unele tipuri de cancer de col uterin, sau unele tipuri de cancere aparţinând capului şi gâtului, în care infecţia cu anumite tulpini de virus HPV este necesară, dar nu suficientă, pentru a favoriza apariţia acestora.

“De ce se îmbolnăvesc oamenii de cancer ?” este o întrebare la care nimeni nu are un răspuns sigur şi de aceea subiectul suscită interes şi nenumărate speculaţii în jurul său. Nu exista decât semne vagi ale apariţiei cancerului, iar când este desoperit, este deja într-un stadiu deja avansat, în care tratamentele nu mai sunt la fel de eficiente dacă ar fi aplicate în stadii de început. Motivul pentru care mai este numit “boala cu o mie de feţe” este faptul că nu doare, semnele şi simptomele cancerului fiind adesea silenţioase, mimând afecţiuni peste care trecem uşor cu vederea. Durerile apar deja în stadii destul de avansate, atunci când boala a crescut destul şi invadeaza în vecinatate, sau poate chiar la distanţă.

Aproximativ fiecare organ poate fi afectat de boală, începând de la piele, cap, gât, muşchi, stomac, ficat, intestine, rinichi, vezică, aparatele reproducătoare masculine şi feminine, glande şi nu în ultimul rând, plămânii şi glandele mamare.

În anul 2012 au fost înregistrate la nivel global 14,1 milioane de cazuri de cancer, iar dintre acestea 7,4 milioane au fost la populaţia masculină, iar 6,7 milioane la populaţia feminină.

În ordinea descrescătoare a frecvenţei pe glob, cele mai frecvente localizări ale cancerului sunt : plămânii (ambele sexe), sânul, colonul şi rectul (ambele sexe), prostata la bărbaţi şi cancerul gastric / de stomac (ambele sexe).

Cu fiecare an, numărul cazurilor noi creşte, iar în anul 2035 este estimat că se va ajunge la 24 milioane de oameni afectaţi de cancer. Dacă facem un exerciţiu de imaginaţie, acest numar depăşeşte cu mult populaţia României.

Sursa: D R N 

You may also like

Leave a Comment