Responsive Menu
Add more content here...


INEDIT. Primul voleibalist din Rwanda în Divizia A1!

by Călin ONICAŞ
0 comment 942 views
A+A-
Reset

Tricolorul LMV Ploieşti a încheiat campania de achiziţii cu un transfer inedit. Astfel, gruparea prahoveană și-a completat lotul cu un jucător cel puţin inedit pentru România. Este vorba despre Nelson Murangwa, un internaţional din Africa, care a mai evoluat în Europa, în Danemarca şi Finlanda


Unul dintre cele mai tinere cluburi de pe prima scenă a voleiului românesc este Tricolorul LMV Ploieşti – gruparea prahoveană fiind înfiinţată în anul 2008. Acum doi ani, Tricolorul a promovat în Divizia A1, iar în sezonul trecut s-a şi calificat în play-off, asigurându-şi din nou prezenţa în cupele europene!

Având un buget consistent, dar şi obiective măreţe, clubul din Prahova a făcut în această vară cea mai puternică campanie de achiziţii. Astfel, Tricolorul a reuşit să transfere cei mai buni jucători români în anul 2016 (conform unui top realizat de Federaţie), este vorba despre Laurenţiu Lică, Bogdan Olteanu şi Cristian Bartha. 

Pe lângă aceştia, la Ploieşti au mai fost achiziţionaţi centrul Julian Bissette (Sfânta Lucia – America Centrală), liberoul Philipp Kroiss (Austria),  liberoul Gijs Jorna (Olanda) şi extrema Ovidiu Darlaczi.

În cursul zilei de marţi, a fost perfectat şi ultimul transfer in această campanie. După ce s-a remarcat asigurându-şi serviciile celor mai titraţi internaţionali români, echipa pregătită de Sergiu Stancu a adus şi primul jucător din Rwanda în campionatele din România!

Universalul Nelson Murangwa (3 februarie 1993, 207cm, 90 kg) este un internaţional al statului african – Rwanda! La doar 24 de ani, longilinul african a evoluat deja în campionate străine. Astfel, după ce a jucat în ţara natală pentru Groupe Scolaire şi Rayon Sport Volley, Nelson a ajuns tocmai în Japonia, la Oita Miyoshi Weisse. După un sezon, el a ajuns în Europa, la Middelfart VC (Danemarca) unde a evoluat tot un sezon. În campionatul trecut, africanul a îmbrăcat tricoul formaţiei Liiga Riento (Finlanda).

Acum, internaţionalul din Rwanda vrea să câştige titlul naţional în România, după ce el a mai reuşit acest lucru în Africa, în anii 2012 şi 2013.

Şi cu Naţionala ţării sale,  a cucerit medalia de bronz la Campionatele Africii de tineret!

Odată cu acest transfer, Tricolorul şi-a completat lotul cu care vrea să cucerească medaliile de aur în sezonul 2017 – 2018.

You may also like

Leave a Comment