Responsive Menu
Add more content here...


Incertitudinea planează asupra Campionatului de Rally Sprint

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 25 views
A+A-
Reset

Din cauza pandemiei de coronavirus, nu s-au putut organiza ultimele două etape din campionat, iar organizatorii speră să se mai poată desfăşura măcar o etapă în această lună pentru a se putea trage o linie finală. În cel mai rău caz, o ultimă etapă din campionatul de anul acesta se va desfăşura la începutul anului viitor


Campionatul ACR de Rally Sprint a avut mult de suferit pe seama pandemiei. Startul competiţiei a fost amânat de mai multe ori, până când situaţia epidemiologică a permis desfăşurarea primei etape.

Campionul en-titre, sălăjeanul nostru Szabo Robert, a început perfect ediţia 2020 şi a câştigat prima etapă (poligon Satu Mare), urmând să câştige şi următoarele două etape (b-dul Transilvania - Satu Mare şi Arad).

Mai erau de desfăşurat încă două etape, dar situaţia epidemiologică din ţară s-a înrăutăţit, astfel că piloţii au fost nevoiţi să-şi ţină “bolizii” în garaj pentru că nu aveau voie să le tureze pe o pistă. Pare greu de crezut că vor mai putea avea loc încă două etape în acest an, iar organizatorii pare că şi-au pierdut speranţa.

Totuşi, s-a sperat şi încă se mai speră că se mai poate desfăşura măcar o etapă în acest an, odată cu desfăşurarea acesteia să se tragă linie şi să se întocmească un clasament final.

În cel mai rău caz, se ia în considere organizarea acestei etape la începutul anului viitor. Rămâne de văzut ce se va stabili.

“Din păcate nu se vor putea organiza cele două etape rămase din concurs şi în cel mai fericit caz se va desfăşura încă o etapă din Campionatul de Rally Sprint. Sper să fie o situaţie mai bună anul viitor şi să avem un campionat care se va desfăşura în condiţii normale”.

Szabo Robert

Ce e cert, este faptul că Szabo Robert a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile în Campionatul de Rally Sprint 2020 şi are şanse mari să devină campion absolut, fiind nevoie doar să se prezinte la ultima etapă.

În ceea ce priveşte victoriile sale din acest sezon, campionul sălăjean recunoaşte că victoria de la Arad a fost cea mai frumoasă, având în vedere că a fost obţinută pe ultima sută de metri, pe un circuit nou.

“Etapa de la Arad a fost cea mai grea pentru că am câştigat-o în ultima secundă. A fost victoria mai dulce aşa. Nici nu am crezut când am ajuns la finish că am câştigat, pentru că eram tot pe locul 2 sau 3. Dar, a fost o senzaţie frumoasă”, spune pilotul sălăjean.

Sursa foto: WST Photography

You may also like

Leave a Comment