Responsive Menu
Add more content here...


Începe şcoala. Scenariile care se aplică pentru şcolile din Sălaj

by Mihai POP
0 comment 27 views
A+A-
Reset

Din cauza pandemiei de coronavirus, şcolilor vor funcţiona în funcţie de numărul de cazuri din comune sau oraşe. Vorbim aici de scenariul verde, scenariul galben sau scenariul roşu


Noul an şcolar se apropie cu paşi rapizi, însă situaţia epidemiologică nu este tocmai una favorabilă.

Astfel, autorităţile au creat trei scenarii. În scenariul verde, toţi elevii merg la şcoală, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie. Însă, pentru acest scenariu, incidenţa trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

În scenariul galben, elevii şi preşcolarii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor participa zilnic la cursuri, bineînţeles, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, pe de o parte, şi revenirea parţială, prin rotaţie de 1 – 2 săptămâni, a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu.

Scenariul acesta se încadrează pentru localităţile cu o incidenţă de 1 – 3 la mia de locuitori.

Mai există şi scenariul roşu, unde toţi elevii vor face cursuri online. Scenariul se aplică pentru localităţile cu o incidenţă mai mare de 3 infectări la mia de locuitori.

În ceea ce priveşte Sălajul, şcolile din judeţul nostru se încadrează la primele două scenarii.

Şcolile din comunele Agrij, Boghiş, Lozna, Mirşid, Năpradea şi Românaşi vor funcţiona după scenariul galben, fiindcă în zonele respective sunt înregistrate între 1 – 3 cazuri la mia de locuitori.

Toate celelalte şcoli din judeţ se încadrează la scenariul verde, având în vedere că se înregistrează mai puţin de un caz la mia de locuitori.

Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Lista localităţilor publicată de Ministerul Sănătăţii poate fi consultată AICI.

You may also like

Leave a Comment