Responsive Menu
Add more content here...


Încep lucrările de asfaltare la drumurile din Inău

Proiectul finanţat de Guvernul României prin Programul “Anghel Saligny” intră într-o nouă etapă – asfaltarea străzilor şi uliţelor din localitatea Inău pe o lungime de 6.4 kilometri, investiţia ridicându-se la suma de 3.8 milioane de lei

by Călin ONICAŞ
0 comment 56 views
A+A-
Reset

Prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, comuna Someş-Odorhei a primit finanţare de la Guvernul României pentru patru proiecte. Trei dintre aceste proiecte prevăd modernizarea infrastructurii rutiere, iar cel de-al patrulea prevede extinderea reţelei de gaz în localitaţile din comună în care nu exista această utilitate.

Primul proiect care a intrat în implementare este refacerea străzilor din satul Inău, care au fost afectate în urma lucrărilor efectuate la reţeaua de canalizare. Totodată, se vor moderniza unele străzi din localitate care nu au văzut asfalt niciodată.

Nu mai puţin de 6.4 kilometri de străzi şi uliţe vor fi modernizate în acest proiect, a cărei valoare este de aproximativ 3,8 milioane de lei. Aici, ordinul de începere a lucrărilor s-a dat încă din toamna anului trecut. Constructorul – SC Delcar SRL Zalău – a pornit motoarele prin luna octombrie, iar străzile au fost pregătite pentru asfaltare.

Conform celor spuse de primarul comunei, Ioan Şandor, începând cel mai scurt timp ar putea fi turnat covorul asfaltic. Se lucrează acum la podeţe şi şanţuri, astfel că infrastructura rutieră din localitate se va ridica la standarde înalte.

Autorităţile locale de la Someş-Odorhei au făcut paşi importanţi şi pentru celelalte trei proiecte finanţate prin “Anghel Saligny”.

Edilul comunei ne-a comunicat faptul că Drumul Comunal DC 18 ce face legătura între Şoimuş şi Drumul Judeţean Cehu Silvaniei - Zalău are un constructor. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din judeţul Satu Mare, cea care urmează să demareze lucrările în cel mai scurt timp.

În perioada imediat următoare, va intra în licitaţie şi Drumul Comunal DC 17, este vorba de tronsonul Bulgari – Domnin – Bârsa – Someş Odorhei.

În fine, se lucrează şi la proiectul de extindere a reţelei de gaze naturale în satele satele Bârsa, Domnin şi Şoimuş, valoarea investiţiei ridicându-se la suma de 6.4 milioane de lei.

You may also like

Leave a Comment