Responsive Menu
Add more content here...


Încep evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluările naționale 2024 la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se vor desfășura pe parcursul mai multor zile, în perioada 13-29 mai, potrivit calendarului anunțat de Ministerul Educației și aprobat prin OME 3771/2024. Primii care intră la testări sunt elevii de clasa a II-a

by Mihai POP
0 comment 125 views
A+A-
Reset

În perioada 13 – 29 mai este programată sesiunea de evaluări naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2023 – 2024, care se adresează unui număr de peste 500.000 de elevi (cumulat), a anunţat, duminică, Ministerul Educaţiei.

Luni, 13 mai, are loc evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a, cu proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba română, respectiv proba de Limbă şi comunicare – scris – Limba maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Marţi, 14 mai, elevii claselor a II-a vor susţine proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba română. Miercuri, 15 mai, elevii aparţinând minorităţilor naţionale vor participa la proba de Limbă şi comunicare – citit – Limba maternă.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale la clasa a II-a, joi, 16 mai, va avea loc proba la matematică şi ştiinţe ale naturii.

Ultima probă din cadrul Evaluării Naționale la clasa a II-a va avea loc vineri, 17 mai, respectiv Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale, susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Durata alocată rezolvării este de 30 de minute pentru fiecare test administrat (EN II), respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult 7 zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

You may also like

Leave a Comment