Responsive Menu
Add more content here...


Incendiu la un operator economic din municipiul Zalău, s-a activat Planul Roșu de intervenție – EXERCIȚIU

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj a desfășurat joi, 27.06.2024, un exercițiu tactic județean pentru antrenarea structurilor de management și intervenție la stingerea unui incendiu izbucnit la un operator economic din municipiul Zalău

by Mihai POP
0 comment 4,1K views
A+A-
Reset

Scenariul exercițiului a presupus o situație de urgență provocată de un incendiu urmat de o explozie, produse într-o hală de producție, care s-a propagat rapid la materialele combustibile depozitate în aceasta.

Având în vedere numărul mare de persoane surprinse și starea acestora, a fost activat la nivel județean, Planul Roșu de Intervenție.

Principalele obiective urmărite prin desfășurarea acestui exercițiu au vizat verificarea nivelului de pregătire al personalului cu responsabilități de intervenție în situații de urgență, dezvoltarea capacității de cooperare între forțele participante, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice.

Alături de pompierii sălăjeni, la exercițiu au participat și personal medical din cadrul UPU – SMURD Zalău, echipe medicale ale Serviciului Județean de Ambulanță, echipaje din cadrul inspectoratelor județene ale Jandarmeriei și Poliției, personalul operatorului economic și voluntari din cadrul programului “Salvator din pasiune”.

Astfel de activități fac parte din pregătirea permanentă a salvatorilor profesioniști sălăjeni în vederea gestionării eficiente a oricărui tip de misiuni.

 

You may also like

Leave a Comment