Responsive Menu
Add more content here...


INCENDIAR: Un campion vorbeşte despre DRAMA trăită la Volei Municipal Zalău!

by Ionuţ COSTINAŞ
2 comments 33 views
A+A-
Reset

Campion în Serbia, dar și în România cu CVM Tomis Constanța, Goran Skundric a trăit cele mai grele și umilitoare momente din cariera voleibalistică tocmai la Zalău. Transferat în vara anului trecut la CS Volei Municipal, internaționalul sârb a fost considerat ca un sclav pe plantație de familia Coța, care i-a plătit doar 4 salarii tot sezonul. Rămas în țară străină cu soția și copilașul fără bani și mâncare, la un moment dat chiar și fără chirie, și-a cerut cu disperare drepturile de sportiv și de OM de la conducere, care însă a spus că nu o interesează de soarta sa


În vara trecută, când şi-a format lotul pentru sezonul 2019 – 2020, Volei Municipal Zalău a transferat un jucător de valoare, cel care în România a mai evoluat pentru CVM Tomis Constanţa şi Tricolorul Ploieşti.

 Goran Škundrić  (n. 23 noiembrie 1987)  avea să fie entuziasmat de venirea la Zalău, după cum reiese din declaraţia din iulie 2019 pe care a acordat-o publicaţiei noastre.

”Am primit o ofertă foarte bună de la Zalău. Având în vedere condiţiile foarte bune de acolo şi faptul că Volei Municipal s-a aflat mereu în top 4 şi întotdeauna s-a luptat pentru câştigarea trofeelor, vin acolo cu gândul să câştigăm campionatul şi Cupa României. Am avut o ofertă de la Zalău şi înainte de startul sezonului trecut, însă, atunci nu ne-am înţeles şi în cele din urmă am jucat în Serbia. Dar, a doua oară a fost cu noroc şi sunt fericit că voi evolua Zalău”, spunea voleibalistul.

Până la urmă, experienţa sa la poalele Meseşului s-a dovedit a fi mai mult o dramă, în condiţiile în care jucătorul a avut parte de un tratament ostil din partea conducerii. După plecarea de la Zalău, a acceptat să vorbească cu Sportul Sălăjean despre tot ce a păţit în perioada în care a evoluat la CS Volei Municipal.

Adus pe bani buni ca să stea pe bancă

Deşi a fost adus la Zalău cu surle şi trâmbiţe,  a jucat foarte puţin, mai ales în debutul de sezon, când în locul său a fost preferat celălalt libero – Alexandru Muscină.

“Dana şi Vasile Coţa, dar şi antrenorul, mi-au spus că este o regulă nouă în prima ligă din România ce presupune ca jucătorii sub 20 de ani să evolueze minim 25 de seturi în tot sezonul pentru că dacă nu se va întâmpla asta, clubul va trebui să achite o penalitate de 5.000 de euro”, ne-a declarat sportivul.

Dus cu zăhărelul, încă de la început. Primul salariu l-a primit doar în 15 octombrie, şi acela în trei tranşe!

Partea financiară la Volei Municipal Zalău a fost parcă o poveste fără sfârşit. Aproape toţi jucătorii au rămas cu restanţe, unii dintre ei din sezonul trecut, alţii doar din campionatul ce s-a încheiat în martie, iar unii mai ”norocoşi” au restanţe din ambele sezoane.

Sârbul Skundric are nenumărate motive să regrete că a ales această echipă, în condiţiile în care el a fost dus cu zăhărelul, de la început. El precizează că cei din conducere i-au spus de la bun început că nu poate să îşi primească banii, deoarece nu îşi poate deschide cont bancar, din cauza faptului că nu are permis de şedere în România!?

”În septembrie, toţi îşi primeau banii, în afară de mine şi de Rogerio, care era în aceeaşi situaţie. În octombrie am fost şi eu la bancă să văd dacă pot să-mi deschid cont şi cei de acolo m-au informat că pot face acest lucru  fără probleme”, ne-a spus Goran Skundric.

Skundric s-a interesat dacă situaţia este întâlnită şi la alte echipe din Divizia A1 unde mai evoluează sârbi şi şi-a dat seama că familia Coţa a minţit. ”Am întrebat familia Coţa care este de fapt problema, dar ei în continuare m-au minţit”, precizează voleibalistul.

Până la urmă, prin 15 octombrie, el a primit şi primii bani de la Volei Municipal, doar că şi primul salariu i-a fost achitat în trei tranşe.

A primit doar patru salarii în tot sezonul!

Jucătorii de la Volei Municipal Zalău au semnat contracte valabile pe 10 luni, doar că pandemia de coronavirus le-a afectat serios veniturile. Practic, sezonul s-a terminat mai repede cu două luni şi, în mod normal, jucătorii ar fi trebuit să fie plătiţi până prin 20 martie.

Conducerea avea posibilitatea ca pentru ultimele două luni din contract să apeleze la şomajul tehnic, dar nu s-a făcut niciun demers.

În aceste condiţii, jucătorii nu mai câştigă niciun leu de la Zalău din 20 martie şi până în 31 mai, însă marea problemă este că o parte dintre ei nu şi-au luat toţi banii nici măcar pe februarie şi, implicit, pe jumătate de lună, în martie!

Goran Skundric este şi mai afectat, iar libero-ul din Serbia spune că a primit doar patru salarii în acest sezon. ”Din august şi până în 20 martie, cât am fost la Zalău, am primit exact patru salarii”, spune jucătorul.

Conducerea nu îi mai răspunde la telefon!

În această perioadă, familia Coţa este căutată de către jucători, iar apelurile telefonice ale voleibaliştilor se înmulţesc. Toţi caută să îşi ceară drepturile, doar că cei din conducere se fac că plouă.

Goran Skundric a plecat din Zalău încă din 20 martie, cu o zi înainte de a se închide graniţele ţării sale, iar de atunci tot încearcă să vorbească cu familia Coţa.

”Am rămas cu cele patru salarii şi am tot încercat să dau de conducere. Am sunat, am trimis mesaje, dar nimeni nu îmi răspunde, atât mie, cât şi altor jucători şi antrenorului. Am vorbit cu unii dintre colegi. Alţi au primit 25%, alţii 50% din salariu. Sunt şi jucători care primesc salariul întreg, dar eu nu am primit nimic”, spune sârbul cu tristeţe.

A fost tratat ca un sclav: Lăsat fără bani de chirie şi fără bani de mâncare!

Chiar în preajma Sărbătorilor de Iarnă, la Volei Municipal au fost probleme financiare, iar jucătorii trebuiau să-şi primească salariul înainte de Crăciun, însă şi-au văzut banii abia în ianuarie.

Pentru Skundric, situaţia a fost şi mai grea, în condiţiile în care el era tot cu un singur salariu primit şi a ajuns în imposibilitatea de a-şi mai plăti chiria. În plus, a rămas fără bani de mâncare pentru el şi familia sa.

“Cei din conducere nu mi-au plătit chiria timp de aproape cinci luni, iar eu am achitat din banii mei. Mi-am cerut bani pentru apartament şi pentru mâncare, fiindcă familia mea nu avea de mâncare”, ne-a povestit Skundric.

Voleibalistul a apelat şi la ajutor din partea impresarului său, care a trimis un email pe adresa clubului.

Însă, conducerea s-a simţit lezată şi i-a transmis jucătorului că nu mai primeşte niciun euro dacă impresarul său nu revine şi îşi cere scuze!?

 ”S-a întâmplat în jurul datei de 20 decembrie. Impresarul meu a întrebat de ce nu sunt plătit, fiindcă eu îmi făceam treaba cât puteam de bine. Ei au spus că e un atac la adresa clubului şi nu voi mai primi bani dacă impresarul meu nu trimite încă un email prin care să îşi ceară scuze”, ne-a povestit voleibalistul sârb.

”Am mers împreună cu fiul meu în birou la Dana Coţa pentru a-mi cere banii. A spus că nu o interesează”

Goran Skundric a fost tratat ca un sclav la Volei Municipal Zalău. După toate cele întâmplate, voleibalistul nu a mai rezistat şi a mers în biroul conducerii însoţit de fiul său.

”În cariera mea voleibalistică, niciodată, dar niciodată, nu am avut astfel de probleme pe care le-am avut cu această familie. În decembrie am mers împreună cu fiul meu în birou la Dana Coţa pentru ca să îmi cer banii, dar a spus că nu este problema ei şi nu o interesează. Eram ca la puşcărie, a fost catastrofal”, spune Goran Skundric.

Lăsat pe drumuri de conducere!?

Skundric a trăit clipe grele la Zalău, dar până la urmă, de Sărbătorile de Iarnă a reuşit să plece în Serbia. Când a revenit pentru a doua parte a sezonului, internaţionalul sârb a fost în imposibilitatea de a-şi mai lua chirie!?

A fost ajutat de unul dintre colegi, care l-a primit la el în apartament.

“În decembrie, înainte de Crăciun mi-am cerut bani pentru a putea merge acasă, în Serbia, dar şi pentru a putea trăi, dar mi-au zis în continuare că nu este problema lor. În ianuarie, când am revenit la Zalău nu aveam bani, nu aveam apartament şi timp de 30 de zile am stat cu Ovidiu Darlaczi şi familia lui”, ne-a povestit internaţionalul.

Sârbul mai precizează că asigura pentru chirie şi utilităţi doar 160 de euro lunar, insuficient pentru a acoperi aceste necesităţi.

“În Zalău, cu banii aceştia nu găseşti un apartament normal. Îţi trebuie cel puţin 200 de euro, dar şi alţi 50 – 60 de euro pentru facturi”, a precizat Goran Skundric.

A primit interdicţie de a vorbi cu redactorii de la Sportul Sălăjean!

Skundric a avut parte de un tratament ostil din partea conducerii, care i-a promis marea cu sarea până când a semnat contractul.

“Vasile Coţa mi-a promis că mă va ajuta să obţin viză pentru familie, pentru a fi alături de mine, dar nu a făcut asta. Totul a fost un joc, mi-au promis totul până în momentul în care am semnat contractul”, precizează internaţionalul.

Voleibalistul a primit interdicţie de a vorbi cu redactorii de la ziarul Sportul Sălăjean. Într-un final, Skundric s-a descătuşat şi a povestit pentru cititorii ziarului nostru clipele de groază prin care a trecut la Zalău.

”Când am ajuns la Zalău, conducerea mi-a zis că nu am voie să vorbesc cu Sportul Sălăjean pentru că dacă o voi face, mă vor sancţiona şi îmi vor încheia contractul”, a spus interlocutorul.

Despre “cazul de gripă” care a fost la echipă: ”Probabil au ajuns la o înţelegere cu ceva doctor care a spus că nu putem juca”!

Site-ul oficial al clubului anunţa la început de februarie că echipa se află în carantină, după ce un jucător a fost depistat cu virus gripal de tip A. S-a încercat amânarea meciului cu ”U” Cluj, după care conducerea a venit şi a mai spus că şi un alt jucător a fost depistat cu gripă.

Până la urmă, conducerea a obţinut amânarea partidelor cu Unirea Dej şi Gloria Buzău, ambele reprogramate.

”Toţi am fost testaţi, însă doar Leo a avut gripă. Această familie are conexiuni bune peste tot în oraş şi probabil a ajuns la o înţelegere cu ceva doctor care a spus că nu putem juca”, ne-a dezvăluit Skundric.

A reclamat CS Volei Municipal la Federaţia Internaţională

Lista jucătorilor care au acţionat în judecată clubul Volei Municipal Zalău devine şi mai numeroasă. Şi Goran Skundric încearcă să îşi găsească dreptatea la forurile de specialitate, reclamând clubul la Federaţia Internaţională de Volei.

“I-am reclamat la Federaţia Internaţională de Volei şi, în câteva zile, va începe procesul. Ştiu că şi Gradinarov şi Kroiss au câştigat procesele la CEV. Sper ca în câteva luni să-mi primesc şi eu banii. Am înţeles că Zalăul trebuie să le plătească celor doi 25.000 de euro plus alte taxe şi bonusuri”, spune Goran Skundric.

Primăria a suplimentat bugetul cu 450.000 de lei, dar unde sunt banii?

În ziua în care Federaţia a îngheţat campionatul, Volei Municipal Zalău a primit o suplimentare a bugetului cu 450.000 de lei.

Cu toate acestea, jucătorii nu şi-au primit toate drepturile salariale, dar Goran Skundric ne spune că cei din conducere le-au promis acest lucru încă din ianuarie.

“La începutul anului, în ianuarie – februarie ne-au spus că clubul va primi un nou buget şi că nu vom avea probleme cu banii, însă toţi şi-au primit salariile cu excepţia mea şi a lui Rogerio. Din păcate, s-au folosit de această situaţie pentru a primi şi mai mulţi bani de la Primărie, dar noi nu am primit nimic”, spune sârbul.

Concluzia trasă de Skundric: ”Conducerea a căutat motive pentru a fura banii jucătorilor prin neplata salariilor”

După toate cele întâmplate la Volei Municipal, Skundric a rămas extrem de afectat. El a avut şi o concluzie dură după tot ce a păţit cu conducerea de la gruparea de sub Meseş.

”Concluzia este că această conducere a căutat motive în acest sezon pentru a fura banii jucătorilor prin neplata salariilor. În orice altă situaţie au încercat să nu plătească şi să îşi pună banii în buzunare. Strategia a fost să primească cât mai mulţi bani de la Primărie, să nu plătească jucătorii şi să găsească metode pentru a-şi umple propriile buzunare”, a tunat jucătorul.

Despre experienţa de la Zalău. ”A fost ok, cu excepţia familiei Coţa”

Goran Skundric are un CV bogat, în care va apărea şi perioada petrecută la Volei Municipal Zalău, o perioadă despre care voleibalistul nu îşi va aduce aminte cu mare plăcere.

Totuşi, faţă de colectivul echipei, Skundric a rămas ataşat.

“Per total, experienţa de la Zalău a fost OK, cu excepţia acestei familii Coţa. Antrenorul şi colegii au fost minunaţi şi nu am avut nicio problemă cu ei”, a încheiat voleibalistul.

Goran Skundric a mai evoluat la Tomis Constanţa, la Tricolorul Ploieşti, în Franţa la Grand Nancy Volley-Ball, iar în Serbia la campioana Vojvodina Novi-Sad.

Acest articol a fost publicat și în ziarul Sportul Sălăjean, ce a apărut joi, 23 aprilie. 

You may also like

2 comments

Geo 26 April 2020 - 8:48

Fam.Cota ar trebui impreuna cu primarul sa acapareze si covidul sa-l pastreze pentru ei ca nu o sa-i mai danimeni in judecata.Acesti jegosi au avut acceptul primarului.Rusine Cota rusine Ciunt!!

Reply
Fanvolei 26 April 2020 - 9:57

Deja se înmulțesc declarațiile cum ca aceasta familie fura din banii clubului iar jucătorii sunt neplătiți cu lunile… Bine ca domnu nostru primar se face ca ploua iar familia coța continua sa isi bata joc de niște oameni, de un club cu tradiție dar implicit si de banii contribuabililor. ALO CIUNT??? DNA? CURTEA DE CONTURI??? nimic din păcate…

Reply

Leave a Comment