Responsive Menu
Add more content here...


În Sălaj s-a decis încetarea protestelor personalului auxiliar de specialitate și a celui conex, cu unanimitate de voturi în Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Sălaj

Printr-un comunicat emis de către Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Sălaj,se aduce la cunoștință publică faptul că,în urma adoptării Hotărârii nr.3/2024 a acestui for pe data de 09.02.2024,încetează protestul declanșat pe data de 11.12.2023

by Tiberius NICODA
0 comment 337 views
A+A-
Reset

Inițial protestul a fost suspendat prin adoptarea Hotărârii nr.2 din 15 ianuarie 2024 a aceleiași adunări generale.

Vă reamintim contextul în care vine această hotărâre,anume că, la data de 8.12.2023, Tribunalul Sălaj condus de judecătorul Costin Moldoveanu a anunțat că instanța pe care o conduce sprijină demersul grefierilor.

La fel și judecătorii de la Judecătoriile Zalău, Șimleu Silvaniei și Jibou.

Iar asta întrucât aspectele reclamate de grefieri privesc întregul sistem judiciar.

“Îndeplinirea obligațiilor de către stat, asumate prin lege, este un imperativ al statului de drept, fundamentat pe principiul preeminentei dreptului”, transmitea la acea vreme Tribunalul Sălaj.

Protestele spontante declanșate atunci,la data de 8 decembrie 2023, de către grefieri, au fost din cauza refuzului Guvernului de a plăti drepturile salariale integral și restanțele salariale, conform deciziilor judecătorești definitive.

Urmare a acestor proteste, zeci de mii de oameni sau companii s-au trezit cu amânarea unei soluții în instanță cu câteva luni. Între timp, bunurile pentru care se judecă unii, se devalorizează, iar dobânzile curg.

Sperăm în cât mai puține astfel de sincope pe viitor!

Să fie într-un ceas bun!

You may also like

Leave a Comment