Responsive Menu
Add more content here...


În Sălaj, prezenţă de 97,16% la proba de Limba şi literatura română din cadrul Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024

Probele scrise ale exmenului de Bacalaureat 2024 au început astăzi, 1 iulie, cu cea la limba și literatura română. În județul Sălaj, peste 1.600 de candidați s-au înscris în acest an la examenul de Bacalaureat, dintre care 1.448 din promoția curentă și 169 din seriile anterioare

by Mihai POP
0 comment 439 views
A+A-
Reset

Luni au început probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2024. Absolvenții de liceu susțin luni proba la Limba și literatura română. Examenul au început la ora 9:00, iar candidații au la dispoziție trei ore să rezolve subiectele primite la examenul de BAC 2024.

Toate probele scrise încep la ora 9 și sunt monitorizate audio-video. Timpul de lucru efectiv este de trei ore. Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Introducerea materialelor interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă aceste materiale au fost utilizate sau nu.

În județul Sălaj, 1.617 absolvenți de liceu (1.448 din promoția curentă și 169 din promoțiile anterioare) s-au înscris pentru a susține aceste probe (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare).

Pentru buna organizare și desfășurare a Examenul Național de Bacalaureat, au fost pregătite 6 Centre de Examen (Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” Zalău, Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou.) și un Centru Zonal de Evaluare la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, care va avea două subcomisii: la Liceul Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău și la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău.

În județul Sălaj, la prima probă scrisă a Examenului Național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024 (Limba și literatura română), din totalul de 1518 candidați înscriși au fost prezenți 1475 de candidați (97,16 % ). Nu s-au prezentat 43 candidați.

Prima probă s-a desfășurat, fără să se înregistreze tentative de fraudă sau alte incidente.

Subiectul și baremul de corectare vor fi publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Marți, 2 iulie 2024, se va desfășura proba obligatorie a profilului (matematică – profilul real și istorie-profilul umanist).

Probele scrise ale Examenului Național de Bacalaureat 2024 se vor desfășura, după următorul calendar:

1 iulie 2024 – proba scrisă la Limba și literatura română ;

2 iulie 2024 – proba obligatorie a profilului (matematică și istorie);

4 iulie 2024 – proba la alegere a profilului și specializării;

5 iulie 2024 – proba scrisă la Limba și literatura maternă

Un element de noutate în ceea ce privește toate Examenele Naționale din acest an îl reprezintă faptul că evaluarea va fi digitalizată. Mai exact, lucrările scrise ale candidaților vor fi scanate și încărcate pe o platformă destinată evaluării digitalizate. Astfel, prin intermediul unei aplicații, profesorilor li se vor repartiza, în mod aleatoriu, lucrări scanate din județe diferite ale țării (altele decât județul de origine), iar evaluarea se va realiza în laboratoare de informatică.

Primele rezultate vor fi afișate, în data de 8 iulie 2024 (până la ora 12). Eventualele contestații vor fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12 -18. Rezultatele finale vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor (9-11 iulie 2024), în data de 12 iulie 2024.

Examenul Național de Bacalaureat se consideră promovat, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoare condiții: absolvenții studiilor liceale au susținut probele de evaluare a competențelor; au fost notați cu minimum 5 la fiecare probă scrisă; au obținut cel puțin media 6 la probele scrise.

Biroul de presă
al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

 

You may also like

Leave a Comment