Responsive Menu
Add more content here...


În premieră, Ioana Lung ajunge în semifinalele unui turneu ITF

by Cristian MOLDOVAN
0 comment 33 views
A+A-
Reset

Sportiva ce se pregăteşte la Transilvania Tenis Club a reuşit această performanţă pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Rebeka Antal


Ioana Lung este cea mai promiţătoare tenismenă din Sălaj şi a ajuns la vârsta la care mulţi fac pasul spre sportul de performanţă, iar alţii pur şi simplu renunţă, din cauza costurilor ridicate.

Ioana este o fire ambiţioasă, nu renunţă şi îşi doreşte să facă pasul spre tenisul profesionist. Cu efortul părinţilor, dar mai ales al sponsorilor – Transiliva Tenis Club în principal, Ioana Lung are toate atuurile pentru a reuşi asta. Are 16 ani şi se află în top 30 în clasamentul FRT al categoriei de vârstă 18 ani. 

A câştigat peste 30 de turnee FRT, iar următorul pas în carieră a fost participarea la turnee ITF. A fost prezentă la concursuri în Croaţia sau Slovacia, reuşind să impresioneze, însă fără să urce pe podium.

Prima medalie la un turneu ITF a fost obţinută la finele săptămânii trecute, odată cu participarea tenismenei la TCB Junior Trophy, un turneu de categorie J5. Pe tabloul de simplu, Ioana Lung a reuşit să ajungă în turul 2, fiind eliminată însă, de favorita numărul 13, după un meci foarte disputat.

Tenismena a participat şi pe tabloul de dublu al competiţiei, acolo unde a făcut pereche cu Rebeka Antal.

Cuplul format de cele două sportive a fost unul de succes, unul care avea să le ducă până pe podium. Echipa celor două nu se afla printre favoritele la medalie şi au evoluat încă din primul tur, reuşind să se califice mai departe, în ciuda unui meci foarte disputat.

Au urmat apoi alte două victorii, fapt ce le-a asigurat, Ioanei şi colegei sale, prezenţa în semifinalele competiţiei. Pentru a accede în finală, Ioana şi Rebeka s-au duelat cu favoritele numărul 2, iar experienţa adversarelor şi-a spus cuvântul.

Însă, pentru Ioana Lung rămâne premiera clasării pe podium la un turneu ITF şi ambiţia de a urca pe o treaptă şi mai înaltă a podiumului la viitoarele competiţii.

You may also like

Leave a Comment