Responsive Menu
Add more content here...


În Franţa, Senatul a respins obligativitatea vaccinării anti-COVID-19

by Stirile din Salaj
0 comment 38 views
A+A-
Reset

„Cu toate că această propunere a fost respinsă de Senatul francez cu un scor atât de zdrobitor, în presa de limbă engleză abia se găsesc cîteva articole scrise pe acest subiect„, arată europarlamentarul Cristian Terheş

Senatul francez a respins pe data de 13 octombrie 2021, cu o majoritate covarsitoare de voturi (262 impotriva si 64 pentru), propunerea socialistilor de obligativitate a vaccinarii anti-COVID-19 in Franta.

Proiectul de lege a fost depus in luna august, iar socialistii francezi l-au promovat ca fiind o „obligatie progresista a vaccinarii universale” impotriva virusului.

Proiectul intentiona sa modifice Codul Sanatatii Publice din Franta, impunand vaccinul anti-COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii, cum e cel antitetanos.

Dezbaterea pe obligativitatea vaccinarii a decurs initial linistit, pana cand Sylviane Noël, senator din partea Les Républicains (LR), a afirmat ca „a face obligatorie administrarea vaccinurilor genetice a caror fază experimentala este inca in desfasurare, este o decizie politica descreierata/nesabuita si reprobabila din punct de vedere moral”.

„Cu toate ca aceasta propunere a fost respinsa de Senatul francez cu un scor atat de zdrobitor, in presa de limba engleza abia se gasesc cateva articole scrise pe acest subiect pe site-uri nu prea mari de stiri. La fel s-a intamplat si in cazul anchetarii presedintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen pentru modul cum a incheiat contractul de 1.8 miliarde de doze de vaccin cu Pfizer. Daca acestea nu sunt subiecte de stiri de prima pagina, care sunt atunci?”, a spus Cristian Terheş, europarlamentar PNŢCD.

Din pozitia de europarlamentar PNTCD, Cristian Terhes sustine ca orice decizie privind vaccinarea trebuie sa fie personala si individuala, decizie care trebuie luata de persoana in cauza in mod liber si pe baza unei corecte informari atat din partea firmelor producatoare, cat si a guvernului.
Sursa articolului.

You may also like

Leave a Comment