Responsive Menu
Add more content here...


În comuna natală a lui Dinu Iancu Sălăjanu, liberalii au câştigat alegerile locale, în premieră!

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 19 views
A+A-
Reset

Dacă în mandatul trecut a fost aproape de a câştiga funcţia de primar al comunei Bălan, de data aceasta, liberalul Daniel Pop a reuşit să-l învingă pe social-democratul Isaia Maghiar, cel care a ocupat funcţia de primar al comunei încă din anul 2000


Era anul 2000 când Isaia Maghiar devenea primarul comunei Bălan, iar de atunci şi până în 2020, acesta s-a ocupat de destinele comunităţii. Însă, la alegerile locale din 27 septembrie, cetăţenii au votat pentru schimbare, iar 47,76 % dintre cei prezenţi la urne au mers pe mâna candidatul PNL, Daniel Pop, considerând că este omul potrivit pentru a se ocupa de dezvoltarea UAT-ului în următorii 4 ani.

În comuna Bălan au fost înscrişi pe listele de votare nu mai puţin de 3.304 alegători, dintre care 2.261 s-au prezentat la urne. Asta înseamnă o prezenţă de 68,43 %. Dintre totalul voturilor exprimate, 2.167 au fost valabile, în timp ce 44 au fost nule.

Una peste alta, la funcţia de primar al comunei Bălan au fost cinci candidaţi. Este vorba despre Daniel Pop (PNL), Isaia Maghiar (PSD), Cosmin-Adrian Uşurelu (Pro România), Amalia Romitan (PNŢCD) şi Vasile Pop (candidat independent). Deşi prima şansa a avut-o primarul în funcţie, rezultatele finale au produs o mică surpriză, astfel că liberalii au reuşit să câştige Primăria Bălan, în premieră, graţie candidatului Daniel Pop. Trebuie precizat faptul că liberalul a fost foarte aproape să câştige funcţia de primar al comunei şi la alegerile locale din 2016, atunci când pierdea în faţa lui Isaia Maghiar la o diferenţă de 76 de voturi.

Victoria liberalului Daniel Pop în comuna natală a lui Dinu Iancu Sălăjanu a venit în anul în care, PNL a câştigat în premieră şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, noul preşedinte fiind chiar Dinu Iancu Sălăjanu.

Daniel Pop, noul primar: “Votul pe care mi l-aţi acordat înseamnă responsabilitate şi implicare”

Daniel Pop, noul primar al comunei Bălan este căsătorit şi este tatăl a doi copii de care este tare mândru. De profesie este tehnician şi ultimul loc de muncă a fost de funcţionar administrativ la Compania de Apă Someş S.A.

 “Votul pe care mi l-aţi acordat înseamnă responsabilitate şi implicare. Fără îndoială nu va fi uşor, dar mă voi gândi mereu la toţi cei care şi-au pus nădejdea în mine şi atunci voi găsi forţa necesară pentru a continua”, spunea Daniel Pop, după câştigarea alegerilor locale, pentru Ştirile din Sălaj. Noul primar al comunei Bălan ne-a transmis că nu va face diferenţe între cetăţeni şi că va fi primarul tuturor cetăţenilor comunei.

Totodată, priorităţile sale sunt de a continua proiectele aflate în derulare, pentru că în prezent comuna este în şantier, dar şi să găsească soluţii pentru continuarea dezvoltării UAT-ului pe care îl va conduce în următorii patru ani de zile.

De precizat că deşi s-a schimbat conducerea administraţiei locale, Dumbrava Gîlgău – echipa de fotbal a comunei, va beneficia în continuare de sprijinul Primăriei.

În ceea ce priveşte Consiliul Local, au avut loc schimbări importante. Astfel, faţă de perioada 2016 – 2020, PSD a pierdut două mandate, în timp ce PNL şi Pro România au câştigat câte un mandat. Din Consiliul Local a dispărut UNPR, în timp ce  Alianţa USR-PLUS a câştigat în premieră un mandat de consilier.


“Vreau să vă spun că voi fi primarul tuturor cetăţenilor comunei Bălan. Nu o să fac diferenţe între cetăţeni. Priorităţile din comună sunt continuarea proiectelor existente, pentru că s-au început foarte multe lucrări, pentru că vechiul primar a avut multe proiecte pe care ne dorim să le finalizăm”.

Daniel Pop – primarul comunei Bălan


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj, care a apărut miercuri, 14 octombrie, alături de Sportul Sălăjean.

 

Rezultatele după alegerile locale în comuna Bălan:

Primărie:

Daniel Pop (PNL)              – 1.035 voturi (47,76 %)

Isaia Maghiar (PSD)         – 956 voturi (44,11 %)

Cosmin Uşurelu (Pro România) – 118 voturi (5,44 %)

Amalia Romitan (PNŢCD) – 31 voturi (1,43 %)

Vasile Pop (candidat independent) – 27 voturi (1,24 %)

 

Consiliul Local – 13 consilieri:

PNL: 803 voturi (38,18 %)     – 6 consilieri

PSD: 774 voturi (36,80 %)     – 5 consilieri

Pro România : 195 voturi (9,27 %)       – 1 consilier

USR-PLUS: 148 voturi (7,03 %)       – 1 consilier

Gavril Tripon: 63 voturi (2,99 %)

PMP: 61 voturi (2,90 %)

PNŢCD: 39 voturi (1,85 %)

Vasile Pop: 20 voturi (0,95 %)

You may also like

Leave a Comment