Responsive Menu
Add more content here...


Ieftinire semnificativă a carburanților. Prețul benzinei și motorinei a scăzut sub 7 lei/litru

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou, azi-dimineață, prețul carburanților, și la benzină și la motorină, la patru zile de la precedentra ieftinire. Scăderile de preț sunt mai accentiate decât cele din ultima vreme

by Mihai POP
0 comment 313 views
A+A-
Reset

Stația Petrom de pe Str. Mihai Viteazul din Zalău, afișează pe data de 5 iunie 2024 un preț al benzinei standard de 6,94 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este de 6,99 lei/litrul.

Cu toate acestea, șoferii vor beneficia de această scădere e prețului pentru puțin timp, pentru că, de la 1 iulie, prețul carburanților va crește.

Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de 40 de bani pe litrul de motorină.

Este a 14-a ieftinire consecutivă a carburanților, după mai multe scăderi consecutive care au avut loc în luna mai. Ieftinirea precedentă a fost în data de 1 iunie – compania petrolieră a coborât atunci prețul benzinei cu cinci bani pe litru și prețul motorinei cu doi bani pe litru.

Ieftinirile au început din ultima parte a lunii aprilie. De atunci, benzina este mai ieftină cu 48 de bani pe litru, iar motorina cu 50 de bani pe litru.

 

 

You may also like

Leave a Comment