Ianuarie – luna duelurilor cu granzii campionatului. După Rapid, HC Zalău întâlneşte şi campioana CSM Bucureşti

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 128 views
A+A-
Reset

În decurs de doar două săptămâni, sălăjencele joacă atât cu Rapid Bucureşti, cât şi cu campioana CSM Bucureşti. Jocul cu Rapid s-a disputat miercuri în Giuleşti, în timp ce duelul cu CSM Bucureşti este programat la Zalău, pe 24 ianuarie

Liga Naţională a intrat în pauză după runda cu numărul 11 din  15 noiembrie 2023 pentru a face loc pregătirii Naţionalei României, care în luna decembrie a participat la Campionatul Mondial.

Campionatul intern este acum gata de reluare, iar primele meciuri din 2024 au avut loc în această săptămână.

Balul a fost deschis chiar de către HC Zalău, care pe data de 10 ianuarie a jucat la Rapid, în cadrul etapei a XII-a. Giuleştencele s-au impus fără să forţeze, cu scorul de 34 – 22.

Sălăjencele au o perioadă grea în luna ianuarie, deoarece la două săptămâni distanţă urmează să joace şi cu campioana României, CSM Bucureşti, în prima etapă din retur. Partida cu CSM este programată într-o zi liberă, pe 24 ianuarie, cel mai probabil de la ora 11.00.

Între cele două meciuri cu Rapid şi CSM Bucureşti, HC Zalău mai joacă pe 21 ianuarie, pe teren propriu cu Minaur Baia Mare, în ultima rundă din tur.

La reluarea campionatului, HC Zalău se află pe locul 13, loc retrogradabil, cu doar 8 puncte. Sălăjencele luptă să scape de această poziţie cu CSM Tg. Jiu, Dacia Mioveni, Corona Braşov şi Minaur Baia Mare.

Din câte se pare, Dacia Mioveni traversează o perioadă delicată şi există riscul să se desfiinţeze, aspect de pe urma căruia ar putea profita HC Zalău în lupta pentru evitarea retrogradării. Jucătoarele de la Mioveni sunt neplătite de câteva luni, iar câteva dintre ele au şi decis să părăsească echipa în această pauză.

Sursa foto: Handbal Rapid Bucureşti

Programul lui HC Zalău în luna ianuarie:

10 ianuarie: Rapid Bucureşti – HC Zalău (etapa a XII-a) 34 – 22 (17 – 10)

21 ianuarie: HC Zalău – Minaur Baia Mare (etapa a XIII-a)

24 ianuarie: HC Zalău – CSM Bucureşti (etapa a XIV-a)

You may also like

Leave a Comment