Responsive Menu
Add more content here...


Horoatu Crasnei revine în circuitul fotbalistic!

by Călin ONICAŞ
0 comment 40 views
A+A-
Reset

După o pauză de un an, Voința Horoatu Crasnei se înscrie din nou în Liga a V-a. “Vom pune accentul pe tinerii din comună”, a spus primarul Florian Sur


Timp de 25 de ani, comuna Horoatu Crasnei a fost fără echipă de  fotbal.

În anul 2014, după ce Florian Sur devenise primarul comunei, autorităţile locale au pus bazele unei echipe de fotbal: Unirea  Horoatu Crasnei. Noua formaţie a comunei s-a înscris în Cupa României, iar apoi în Liga a V-a.

În sezonul 2015 – 2015, a fost destul de greu şi Voinţa s-a clasat doar pe locul 13 în Seria VEST a Ligii a V-a.

În următorul campionat, Horoatul a fost în plutonul fruntaş, clasându-se la final pe un onorabil loc 5.

Fiind un mare iubitor al sportului, primarul Florian Sur a început să viseze frumos şi, având în spate susţinerea autorităţilor locale, a luat în calcul promovarea în Liga a IV-a.

Din păcate, în vara anului 2017, cei mai buni jucători au părăsit echipa, ajungând la Sporting Zalău.

A urmat un sezon greu, în care Voinţa a cam suferit la nivel de lot, clasându-se pe locul 13.

Problemele de lot s-au acutizat  în sezonul 2018 – 2019, în care au fost meciuri în care gruparea din Horoat a avut la dispoziţie doar 8 – 9 jucători!

După opt etape, echipa s-a retras din competiţie.

Absenţa a fost de scurtă durată, deoarece AS Voinţa revine în circuit. Chiar dacă nu s-a înscris în Cupa României, formaţia din Horoatu Crasnei se va afla la startul  noii ediţii din Liga a V-a.

“Vom respira din nou aer de fotbal. Nu puteam fi fără acest fenomen. Noua echipă va fi alcătuită în general din jucători din comună. Vom avea un nucleu de 10-12 jucători din comună, printre ei şi vreo cinci copii talentaţi. Bine, noi avem vreo 20 de jucători, dar unii dintre ei sunt tot plecaţi la muncă în străintate. Ca să nu avem probleme, vom transferi şi şapte-opt jucători din zonă”, ne-a declarat primarul Florian Sur.

Era şi păcate ca Horoatu Crasnei să nu aibă echipă de fotbal, având în vedere fatul că în comună există mulţi iubitori ai “sportului rege”. În plus, Primăria şi Consiliul Local puseseră la punct baza sportivă, dar şi construirea unor vestiare şi a uor tribune. Dacă Voinţa va fi “reactivată”, vor fi reluate şi lucrările de modernizare.

“Scaunele le avem deja, trebuie doar să le montăm pentru tribune. În ce priveşte vestiarele, avem proiectul tehnic, iar în perioada următoare am putea începe şi la lucrări”, a mai precizat primarul comunei.

Mai multe pe acest subiect, în ediția ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 21 august. 

You may also like

Leave a Comment