Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău trăieşte! Echipa lui Tadici a învins polonezele de la MKS Lublin

by Călin ONICAŞ
0 comment 55 views
A+A-
Reset

În primul meci din turneul de la Baia Mare, HC Zalău a reuşit o surprinzătoare victorie la scor în faţa polonezele de la MKS Lublin, cea mai bună marcatoare de pe teren fiind Toth Krisztina. Aceasta, după ce sălăjencele au învins şi nou-promovatele Corona Braşov și Știința București, în două jocuri disputate în timpul cantonamentului de la Cheile Grădiştei

În sezonul trecut, HC Zalău s-a salvat de la retrogradare în extremis, în turneul de baraj. Mai apoi, în vară, a primit o adevărată lovitură sub centură de la principalul finanţator, cel care susţine bugetul clubului în proporţie de 90%. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că Zalăul avea unul dintre cele mai mici bugete din Liga Naţională, Consiliul Judeţean Sălaj a „ciuntit” şi din acest buget, astfel că gruparea condusă de Gheorghe Tadici va primi pentru noua stagiune doar 3.000.000 de lei, cu 350.000 lei mai puţin ca anul trecut.

În aceste condiţii, campania de achiziţii nu putea fi una mulţumitoare. De la Zalău au plecat şase jucătoare (Paula Teodorescu, Andreea Mihart, Gabriela Vrabie, Diana Nichitean, Bianca Berbece şi Daniela Marin).

În schimb au fost transferate (până acum) doar Sara Ruscea care fusese al treilea portar la SCM Râmnicu Vâlcea, Daniela Neculahandbalistă care nu a mai jucat deloc de opt luni din cauza unei accidentări grave (!), dar şi Alexia Gherghe jucătoare care în sezonul trecut evolua în liga secundă la „U” Cluj.

Totodată, au fost promovate trei junioare – Andreea Serencu, Miruna Labo (ambele de la CSS Zalău) şi Denisa Zilagy de la HC Valeria Motogna Zalău.

Au existat multe voci din handbalul românesc care vedeau echipa lui Tadici în prăpastie, ca victimă sigură pentru retrogradare directă în noul sezon.

Cel puţin deocamdată, pentru început de drum, HC Zalău arată potenţial şi chiar surprinde, ca şi o pasăre PHOENIX. În timpul cantonamentului de la Cheile Grădiştei, sălăjencele au învins Corona Braşov, formaţie care în această vară a realizat transferuri importante (scor 31 – 27), dar și nou-promovata Știința București (33-29).

HC Zalău a învins fosta multiplă campioană a Poloniei la 11 goluri avans!

Mai apoi, în turneul de la Baia Mare, care a început azi la Sala Polivalentă “Lascăr Pană”, HC Zalău a reuşit o surprinzătoare victorie la scor în faţa echipei MKS Lublin. Asta, în condiţiile în care polonezele au învins într-un meci de verificare, tot la Baia Mare, pe Corona Braşov (30 – 26).

Cea mai bună marcatoare de pe teren a fost Toth Krisztina cu 7 goluri, dar pe semicerc s-au remarcat şi Andreea Bujor (6 goluri), Roberta Stamin (5), Emilija Lazic (5) sau Florentina Moisin (4). Pe lista marcatoarelor s-au aflat şi noile achiziţii – Daniela Necula (2) şi Alexia Gherghe (3).

Sâmbătă dimineaţa, de la ora 11.00, HC Zalău va juca al doilea meci în capitala Maramureşului, în faţa nou-promovatei Corona Braşov.

HC Zalău – MKS Lublin 37 – 26 (19 – 11)!

Arbitri: Florin Chinde şi Alexandru Apostu (Baia Mare)

HC Zalău: Viorica Țăgean (1 gol), Sara Rus, Andreea Popescu – Toth Krisztina (7 goluri), Andreea Bujor 6, Emilija Lazic 5, Roberta Stamin 5, Florentina Moisin 4, Alexia Gherghe 3, Alexandra Prycop 2, Daniela Necula 2, Andryana Naumenko 2, Andreea Mărginean şi Ioana Bălăceanu. Antrenor: Gheorghe Tadici

MKS Lublin: Veronika Gawlak, Paulina Wdowiak, Oktawia Plomiwska 4, Magda Balsam 4, Maria Szczepaniak 3, Stela Posavec 3, Daria Szynkaruk 3, Julia Pietras 3, Michalina Pasztuszka 2, Sara Kovarowa 1, Aleksandra Tomczyk 1, Dominika Wieckowska, Magda Wieckowska, Paulina Masna, Patrjicia Noga, Kinga Achruk şi Karolina Wilik. Antrenor: Edyta Majdzinska şi Tomasz Blaszkiewicz

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 9 august.

You may also like

Leave a Comment