Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău răsuflă uşurată. Va juca în Liga Naţională şi din sezonul următor!

Istoria de peste 40 de ani pe prima scenă a handbalului feminin românesc continuă pentru echipa antrenată de Gheorghe Tadici, care şi-a asigurat menţinerea în Liga Florilor după primele două zile ale turneului de la Mioveni. Sălăjencele au câştigat primele două meciuri cu CSM Deva şi Activ Prahova Ploieşti şi sunt sigure de primele două poziţii ale turneului de baraj

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 2.5K views
A+A-
Reset

Având unul dintre cele mai mici bugete din Liga Florilor, HC Zalău nu şi-a putut propune mare lucru în acest sezon, decât salvarea de la retrogradare. Ultimele două poziţii au fost evitate, având în vedere problemele celor de la Dacia Mioveni, însă barajul nu a mai putut fi evitat.

Drept urmare, pentru al doilea an la rând, gruparea de sub Meseş a fost nevoită să joace la turneul pentru menţinere/promovare în Liga Florilor, la care au mai participat CSM Tg. Jiu, CSM Deva şi Activ Ploieşti.

HC Zalău şi-a respectat statutul de favorită şi a câştigat primele două meciuri ale turneului în faţa unor echipe din liga secundă.

Sălăjencele au trecut vineri cu 27 – 22 de CSM Deva, iar sâmbătă, după un meci de mare luptă au reuşit să câştige confruntarea cu Activ Prahova Ploieşti, cu scorul de 28 – 26.

Dacă în meciul cu Deva, zălăuancele au fost mereu la conducere şi au avut avans chiar şi de 5 goluri, în partida de sâmbătă, cu echipa din Ploieşti, diferenţa dintre o echipă de primă ligă şi una de pe locurile 3 – 4 din liga secundă, nu a fost chiar atât de mare.

Activ Ploieşti a condus în prima repriză, la două, chiar şi la trei goluri, dar până la pauză, HC Zalău a revenit şi la vestiare s-a intrat cu un scor egal, 14 – 14.

A urmat o repriză secundă echilibrată, în care sălăjencele au avut 17 – 15 în minutul 35, dar echipa din Ploieşti a ţinut aproape şi a egalat la 17 – 17, 18 – 18 şi 19 – 19 în minutul 43!

Lazic şi Naumenko au adus însă liniştea în tabăra Zalăului, iar prin golurile lor, tabela a indicat 23 – 20 în minutul 51. Sălăjencele au condus pe final şi la patru goluri, ca în cele din urmă să câştige cu 28 – 26.

Diferenţa de scor a contat mai puţin. Cel mai important este faptul că istoria de peste 40 de ani în prima ligă continuă pentru HC Zalău, care va juca în Liga Florilor şi din toamnă.

Acum şi aşteptările fanilor vor fi altele, mai ales că echipa lui Tadici urmează să primească un buget consistent de la Consiliul Judeţean Sălaj, unul cu care planurile pot fi altele din această vară.

Cu siguranţă se aşteaptă transferuri sonore sub Meseş, nu aducerea unor jucătoare “no name” sau cantonamente şi stagii de pregătire fără număr la Cheile Grădiştei. Unu lucru este clar, HC Zalău trebuie să aibă alte perspective din sezonul viitor, cu sau fără Gheorghe Tadici.

Tot după primele două zile ale turneului de la Mioveni, în Liga Florilor şi-a mai asigurat locul şi CSM Tg. Jiu, care a câştigat cu 31 – 21 partida de vineri cu Activ Ploieşti şi sâmbătă a trecut cu mari emţii de CSM Deva, la un gol diferenţă, scor 28 – 27.

Având în vedere aceste rezultate, jocul de duminică, dintre HC Zalău şi CSM Tg. Jiu contează doar pentru palmares, ambele echipe având deja asigurat locul în Liga Naţională.

Rezultatele după primele două zile ale turneului de la Mioveni:

CSM Tg. Jiu – Activ Ploieşti 31 – 20 (15 – 10)

HC Zalău – CSM Deva 27 – 22 (13 – 12)

CSM Tg. Jiu – CSM Deva 28 – 27 (13 – 13)

HC Zalău – Activ Ploieşti 28 – 26 (14 – 14)

Duminică, ora 11.00: CSM Deva – Activ Ploieşti

Ora 14.00: CSM Tg. Jiu – HC Zalău

You may also like

Leave a Comment