Responsive Menu
Add more content here...


HC Zalău mizează tot pe tineret. Două campioane naţionale la junioare I, noile achiziţii

Gruparea de sub Meseş a anunţat în aceste zile încă două achiziţii. Este vorba de centrul Bianca Vintilă şi extrema Alexia Niţă, care vin de la AHC Potaissa Turda, cu care în sezonul trecut au cucerit titlul naţional la junioare I

by Ionuţ COSTINAŞ
0 comment 1,1K views
A+A-
Reset

Nu mai puţin de şase handbaliste au plecat la finalul sezonului de la HC Zalău. Au părăsit echipa Viorica Țăgean, Alexandra Popescu, Tatyana Prycop, Krisztina Toth, Daniela Necula și Andreea Bujor. În schimb, managerul Gheorghe Tadici a transferat – până în acest moment – tot şase jucătoare!

Diferenţa este că majoritatea achiziţiilor sunt fără experienţă la nivel de Liga Naţională, tehnicianul alegând să transfere tot jucătoare tinere, de perspectivă.

Ultimele două achiziţii sunt două campioane naţionale la junioare I cu AHC Potaissa Turda. Este vorba de Bianca Vintilă, un centru în vârstă de 18 ani, şi Alexia Niţă, o extremă stânga în vârstă de 17 ani, care este şi internaţională de junioare.

Ambele handbaliste au evoluat cu dublă legitimare şi pentru Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda.

„Bianca Vintilă vine de la AHC Potaissa Turda şi este noul centru al echipei noastre. Este actuala campioană națională a României de Junioare și a fost declarată recent la Galați cel mai bun centru de Junioare 1 din țară. Este o jucătoare talentată, de mare perspectivă, care poate evolua la toate posturile de la 9 m. Pe această cale îi dorim mult succes și să ii urăm un bun venit”, transmite HC Zalău.

Ambele jucătoare au meciuri şi la senioare, în liga secundă, pentru echipa din Turda. La turneul final al junioarelor I de la Galaţi, Bianca Vintilă a fost declarată cel mai bun centru, în timp ce internaţionala de junioare, Alexia Niţă, a fost cea mai bună marcatoare pentru echipa din Turda.

„Alexia Niţă vine de la AHC Potaissa Turda şi este noua extremă stânga a echipei noastre. Este actuala campioană naţională a României de junioare şi a fost cea mai bună marcatoare a clubului din Turda la turneul final de junioare I, desfăşurat la Galaţi. Este o jucătoare talentată, care ne va ajuta în realizarea obiectivelor”, transmite HC Zalău.

Celelalte patru jucătoare transferate de HC Zalău în această vară sunt Cristina Andriţa, Mouna Jlezi, Andreea Nastasă şi Ioana Niţă. Pe hârtie, doar Mouna Jlezi, internaţionala din Tunisia are experienţă la nivelul Ligii Naţionale, celelalte fiind jucătoare talentate, de perspectivă.

Rămâne de văzut dacă HC Zalău se va opri aici cu transferurile. Cert este că fanii aşteaptă şi câteva achiziţii importante, prin care echipa să nu mai aibă aceiaşi soartă din campionatele trecute când s-a luptat doar pentru evitarea retrogradării. Mai ales că HC Zalău are pentru sezonul următor şi un buget mai consistent de la Consiliul Judeţean Sălaj.

You may also like

Leave a Comment